Schultz och Johansson leder musikfinal i P4

Josefine Johansson och Titti Schultz kommer att leda riksfinalen av "P4 Nästa". Tävlingen organiseras av Sveriges Radio, där de 25 lokala radiostationerna anordnar deltävlingar för nyskrivna låtar av både etablerade låtskrivare och nya talanger.

ANNONS
|

I år har mer än 930 bidrag skickats in till kanalerna, 25 vinnare har utsetts och av dessa får åtta chansen att tävla i riksfinalen i Linköping 25 augusti. Vinnaren utses av publik och jury tillsammans.

"Att få leda "P4 Nästa" är en lyx, dels äran att få guida en så stor publik genom aftonen och dels få se framtidens stjärnor först", säger Josefin Johansson i ett pressmeddelande.

Josefine Johansson är komiker och programledare för "Smartare än en femteklassare" i SVT. Hon vann även årets upplaga av "På spåret". Titti Schultz var programledare för "Rix morronzoo" från 1998–2013. Numera är hon programledare för morgonprogrammet på P5 Stockholm.

ANNONS
TT

Fakta: "P4 nästa"

Sveriges Radios musiktävling "P4 nästa" hette förut "Svensktoppen nästa" och sändes första gången 2008. I finalen deltar åtta av de tjugofem lokala vinnarna. Vinnaren i riksfinalen får en utmanarchans till Svensktoppen och också ett erbjudande om att medverka som artist i Melodifestivalen 2019.

Källa: Sveriges Radio

ANNONS