Sigrid måste besegra kärleken för att vinna

En dröm går i uppfyllelse när Sigrid Bernson inleder Melodifestivalen 2018. Bidraget beskriver hon som ett lyckopiller, inspirerat av "Dirty dancing"-skådespelaren Patrick Swayze. Men för att ta hem hela tävlingen krävs det att hon besegrar två tidigare danspartners.

ANNONS

Redan som tolvåring hade Sigrid Bernson som mål att vara med i Melodifestivalen, och efter att ha sökt in fem gånger blev det till slut hennes tur. Trots att musiken har följt med henne sedan barnsben är det först på senare år hon har valt att satsa seriöst. Störst framgångar har Sigrid Bernson haft som professionell dansare i TV4:s "Let's dance".

Bidraget "Patrick Swayze" kommer att kicka i gång musiktävlingen och är en hyllning till skådespelaren med samma namn.

- Han är en stor ikon för mig. Jag ville ta hans dansglädje som han har spridit till så många och göra en låt om det. Den är Icona Pop-inspirerad med väldigt trallvänliga melodier, berättar Bernson.

ANNONS

Fokuserar på sången

Men den som väntar sig proffsdansaren Sigrid på scen kan bli besviken.

- Jag kommer att röra på mig, sedan har jag fyra fantastiska dansare som kommer att dansa arslet av sig. Men det är bara att inse att om man ska vara ledsångerska och sjunga en refräng går det inte att haka på exakt vad de andra dansarna gör. Fokus kommer att vara på sången, säger hon.

Men kommer tittarna få se det klassiska "Dirty dancing"-lyftet?

- Egentligen ville vi inte att det skulle avslöjas, men ja, vi kommer att göra ett lyft.

Kan tävla mot pojkvännen

För ett år sedan fick hon skivkontrakt och har bland annat hunnit släppa singlarna "This summer" och "Celebrate".

- Jag tror att SVT tyckte att det var roligt att det här inte är det första jag gör musikaliskt, utan att jag har lyckats lite innan på egen hand. Sedan är det också skönt för mig att de inte bara tar in mig för att jag har varit med i "Let's dance" tidigare och bara hoppas på att det ska gå bra, säger hon.

ANNONS

En motståndare i tävlingen är pojkvännen Samir Badran, som uppträder under den andra deltävlingen. Paret möttes för första gången när de tävlade ihop i "Let's dance" 2017, och i augusti samma år gick de officiellt ut med att de var tillsammans. Men någon rivalitet finns det inte mellan dem, enligt Bernson. Tvärtom.

- Det är så kul och skönt att båda är med i den här karusellen. Det blir mycket fokus på tävlingen och känns skönt att när vi kommer hem kan vi dela den stressen, säger hon.

"Han är farlig"

Samir Badran är inte den enda i Melodifestivalen som Sigrid Bernson tagit en svängom med. 2014 vann hon tidigare nämnda danstävling tillsammans med Benjamin Ingrosso, som i år avslutar den första deltävlingen.

- När jag dansade med Benjamin lärde jag mig hur otroligt målmedveten han är. Det är kul att vi har den kopplingen, men jag vet också att han är en väldigt stor konkurrent eftersom att han är född till att stå på scen. Även om jag inte har hört hans låt än så vet jag att han kommer göra den skitbra. Han är farlig, säger hon.

ANNONS
TT

Fakta: Sigrid Bernson

Sigrid Bernson, född 1988, är dansare och sångerska. Hon har tidigare medverkat i TV4:s "Let's dance" med danspartners som Andreas Weise, Benjamin Ingrosso, Anton Hysén, Erik Segerstedt och Samir Badran. Kärleksrelationen mellan Sigrid och Samir blev en av de stora snackisarna i samband med" Let's Dance" 2017.

2017 släppte Sigrid Bernson även singeln "This summer" som hon bland annat framförde i "Lotta på Liseberg". Därefter har hon släppt låtarna "Atmosphere", och "Celebrate", och senast jullåten "I do" som är tillägnad pojkvännen Samir Badran.

Hennes bidrag i Melodifestivalen "Patrick Swayze" är skrivet tillsammans med Peg Parnevik, Josefin Glenmark och Andrej Kamnik och är en hyllning till just skådespelaren Patrick Swayze.

Fakta: Startfältet i Karlstad

1. Sigrid Bernson: "Patrick Swayze"

2. John Lundvik: "My turn"

3. Renaida: "All the feels"

4. Edward Blom: "Livet på en pinne"

5. Kikki Danielsson: "Osby Tennessee"

6. Kamferdrops: "Solen lever kvar hos dig"

7. Benjamin Ingrosso: "Dance you off"

ANNONS