"Skånsk rock'n'roll-rökare" på allsången

Sannex rör sig mot country – och senaste skivan är delvis inspelad i Nashville. Men under "Allsång på Skansen" utlovar de genren de gjort sig kända för.

ANNONS
|

När "Allsång på Skansen" drar i gång sitt femte program för säsongen står Pernilla Wahlgren, Amanda Ginsburg, Kaliffa och Sannex på scenen. Sångaren i Sannex, Andreas Olsson, har varit med en gång tidigare, men för bandet innebär framträdandet Skansenpremiär.

- Jag var med förra året när de ville ha en dansbandstradition. Men att få göra det här som ett band är en dröm, det är overkligt och fett, säger Olsson.

ANNONS

"Kollat sedan 95"

Sannex har funnits sedan 1970-talet, med ett flertal olika medlemmar. Men även om detta blir deras första "Allsång på Skansen" har de en nära relation till tv-programmet.

- Jag har kollat på alla allsångsprogram från 95 och framåt skulle jag tro. Så jag tycker att det är ett väldigt roligt koncept, det har varit bra underhållning genom åren, säger trummisen Micke Norsten.

På sitt senaste album "Crossroads" har de börjat röra sig mer åt countryhållet, och skivan är delvis inspelad i Nashville. Men de gamla fansen kommer ändå att känna igen gruppens sound – inför tisdagen utlovar de mycket dansbandsmusik. Och ur allsångshäftet?

- Jag hoppas att jag får lov att sjunga en låt på skånska, säger Andreas Olsson.

Wahlgren: "Gemenskap"

En veteran på allsångsfronten är däremot Pernilla Wahlgren, som både syns i "Allsång på skansen" och "Lotta på Liseberg" under sommaren.

ANNONS

- Det känns jättekul, det är de största sommarprogrammen vi har, säger hon.

Under året firar Pernilla Wahlgren 40 år som artist och 50 år på jorden och har tagit sin jubileumsturné ut i landet. Under "Allsång på Skansen" utlovar hon smakprov från den pågående turnén.

- Det finns så mycket bra svensk musik som alla kan, det är familjär stämning, är det vackert väder blir det en jättefin kväll. Allsången är en stor gemenskap, säger Pernilla Wahlgren.

"Allsång på Skansen" sänds i SVT1 på tisdag klockan 20.00.

TT

Fakta: Kommande avsnitt

31 juli: Tove Styrke, Tommy Körberg, Samir & Viktor, Blen, Emma Peters & Hanna Dorsin, Netta.

7 augusti: Bo Kaspers Orkester, Petter, Molly Sandén.

Allsångsscenen är din: Bo Kaspers Orkester.

14 augusti: Seinabo Sey, Magnus Uggla, Sven-Bertil Taube.

ANNONS