Peter Jöback gör en kort Sverigeturné innan han reser till Japan för att sjunga Abba-låtar. I höst kan man se honom i musikalen "Häxorna i Eastwick" på Cirkus i Stockholm. Pressbild.
Peter Jöback gör en kort Sverigeturné innan han reser till Japan för att sjunga Abba-låtar. I höst kan man se honom i musikalen "Häxorna i Eastwick" på Cirkus i Stockholm. Pressbild.

Sommarturnén: Gammalt och nytt med Jöback

I höst gör han huvudrollen i "Häxorna från Eastwick", men innan dess ska Peter Jöback ut på turné i Sommarsverige och dessutom hinna med en konsert i Japan.

ANNONS
|

Förra året gjorde Peter Jöback succé på Cirkus i Stockholm med popteatern "Med hjärtat som insats". I höst är han tillbaka på Cirkus i musikalen "Häxorna i Eastwick". Men innan dess ska han ut på exklusiv sommarturné.

Peter Jöback ser fram emot turnén, som tar honom till Liseberg (Göteborg), Solgården (Tylösand), Dalhalla (Rättvik), Furuviksparken (Furuvik) och Parksnäckan (Uppsala).

- Klassiska svenska spelställen där jag inte har spelat på ett tag – och några som jag aldrig har spelat på förrän nu. Jag och bandet är supertaggade och hoppas förstås på god stämning, säger han.

ANNONS

Publiken växer fortfarande

Sommarens publik kommer att få höra låtar från senaste skivan ”Humanology", som Peter Jöback har skrivit tillsammans med Tobias Fröberg, Kathryn Williams och Tobias Karlsson.

- Men jag kommer också att bjuda på en hel del nedslag i min tidigare katalog – samt en eller två musikalåtar, till exempel "Guldet blev till sand".

TT: Får vi höra något som vi inte har hört dig sjunga tidigare?

- Ja, jag har ett extranummer som är ett samarbete med en annan artist som jag aldrig har sjungit live förut.

TT: Vilka tror du att du får se i publiken?

- Jag har rätt blandad publik. Jag upplever att den är väldigt musikalisk och lyssnande. Är väldigt tacksam för den publik jag har – och att den fortfarande växer.

ANNONS

Abba-konsert i Japan

Efter Sverigekonserterna ska Peter Jöback vidare till Japan, där han bland annat ska medverka i en stor Abba-konsert.

- Jag har varit där några gånger tidigare och spelat.

TT: Vad är det bästa respektive det sämsta med att ge sig ut på sommarturné?

- Jag ser bara fördelar med göra en sommarturné. Dessutom gör jag väldigt få exklusiva spelningar, så jag hinner vara hemma en hel del.

TT: Så du får lite ledigt i sommar?

- Massor. Då är det familjehäng.

TT

Fakta: Peter Jöback

Född 1971 i Stockholm.

Debuterade som schlagersångare och musikalartist i tonåren. Har medverkat i flera musikaler, bland annat "Kristina från Duvemåla" 1995. Hans stora nummer i musikalen var "Guldet blev till sand", som blev Svensktoppens största hit genom tiderna.

Har släppt flera album, bland annat "Personliga val" (1997), "Storybook" (2004), "East side stories" (2009), "I love musicals" (2013) och nu senast ”Humanology" (2018).

Spelar i höst huvudrollen i musikalen "Häxorna i Eastwick", som har premiär på Cirkus i Stockholm den 19 september.

Gör i sommaren en kort Sverigeturné. Turnédatum: 28/6 Göteborg 29/6 Uppsala 1/7 Rättvik, 6/7 Furuvik, 17/7 Tylösand.

ANNONS