The Simpsons slår sändningsrekordet i USA

ANNONS
|

Sedan 1989 har den animerade tv-serien The Simpsons halvtimmesprogram vunnit fans världen över – och på söndagen gör serien tv-historia i USA.

Med avsnitt nummer 636, "Forgive and regret", blir det den manusskrivna tv-serie som klarat sig i flest avsnitt på bästa sändningstid i USA, enligt amerikanska medier. Fram till nu innehades rekordet av västerndramat Krutrök (Gunsmoke), som började som radioserie och sedan gick på CBS 1955 till 1975.

Den senaste tiden har The Simpsons varit i blåsväder – och anklagats för rasistisk porträttering av karaktären Apu. Kritikstormen tog fart med komikern Hari Kondabolus dokumentär "The problem with Apu" som släpptes 2017. Nyligen önskade skådespelaren Hank Azaria, som gör rösten till Apu, att programmet lyssnar på kritiken och tar till åtgärder.

ANNONS

Historien om familjen Simpsons tillvaro i samhället Springfield började som små inslag i humorprogrammet "The Tracey Ullman show" 1987. Genom åren har The Simpsons kammat hem 32 Emmy och gästats av många celebriteter, bland andra artisten Snoop Dogg, fysikern Stephen Hawking och musikern Ed Sheeran.

TT
ANNONS