Romy Madley Croft och Oliver Sim i The XX under spelning på andra dagen av på Way out West i Göteborg
Romy Madley Croft och Oliver Sim i The XX under spelning på andra dagen av på Way out West i Göteborg

The XX värmde Way Out West

ANNONS

Såpbubblorna svävar upp med jämna mellanrum när London-trion The XX spelar på Azaleascenen på Way Out West i Göteborg. De inleder passande med "Intro" från debutalbumet "xx" och fortsätter med en kavalkad av nytt och gammalt medan scenen badar i blått ljus.

Ljusriggen kompletteras av enorma roterade speglar och stroboskop och frontfigurerna Romy Madley Croft och Oliver Sim möts ofta på scenen medan producenten Jamie xx trummar på sin sampler bakom dem på ett enormt podium av genomskinligt plexiglas.

Romy Madley Croft spelar dock den atmosfäriska balladen "Performance" helt solo på scenen. En låt hon "dedikerar till dig som har svårt att säga till någon hur du verkligen känner". Oliver kramar om henne efteråt och konserten fortsätter med "Infinity", "Lips" och "VCR", som får publikhavet att gunga.

ANNONS

Oliver Sim pratar om hur viktigt det är att lämna sina problem hemma på festival innan någon i publiken slänger upp en röd ros på scenen som Sim plockar upp och säger "Jag känner mig som Morrissey!".

TT
ANNONS