Ziggy Marley: Alltid kul att spela i Sverige

Ingen riktig sommar utan reggae. I helgen gör artisten Ziggy Marley två spelningar i Sverige, en på Gröna Lund och en under festivalen Storsjöyran i Östersund.

ANNONS
|

En sommarkväll 1980 trängdes 32000 personer runt scenen på Gröna Lund för att se reggaelegendaren Bob Marley framföra sina låtar. Ett publikrekord som står sig än i dag. Åtta år senare gick hans då 20-åriga son, Ziggy Marley, upp på samma scen.

Nu återvänder artisten som 50-åring för att göra sin fjärde spelning på nöjesfältet.

- Det är alltid kul att spela i Sverige, vi får så mycket kärlek från publiken. Dessutom har jag släkt som bor i Stockholm, som brukar komma och titta när jag spelar här, säger han.

ANNONS

Spelar nya låtar

Utöver spelningen på Gröna Lund står Marley också på scen i Östersund, som en av Storsjöyrans huvudakter. Men exakt vad dessa framträdanden kommer att innehålla kan han inte svara på.

- Vi kommer att spela många låtar från det nya albumet men exakt vilka låtar det blir beror på humöret just den dagen. Ibland ändrar vi oss i sista sekund, säger Ziggy Marley.

Många kärleksbudskap

Ziggy Marley har skapat och spelat musik så länge han kan minnas. I maj kom hans sjunde soloalbum "Rebellion rises". Genom sin nya musik hoppas Marley kunna göra världen till en lite mer kärleksfull plats.

- Albumet är en reaktion på den rasism och det hat som sprids över världen. Kärlek är det enda sättet att övervinna hat och jag vill uppmuntra människor att se gemenskap i stället för olikhet, säger han.

Ziggy Marley spelar på Gröna Lund den 27 juli och på Storsjöyran den 28 juli.

ANNONS
TT

Fakta: Ziggy Marley

Ziggy Marley föddes i Trenchtown, Jamaica 1968. På sin fars inrådan bildade han tillsammans med syskonen Stephen, Cedella och Sharon bandet the Melody Makers 1979. The Melody Makers släppte elva album under två decennier och kom att belönas med tre Grammys. Ziggy Marley debuterade som soloartist 2003 med studioalbumet "Dragonfly", som bland annat innehöll hitlåten "True to myself". Albumet "Love is my religion" kom tre år sedan och gav artisten en fjärde Grammy.

Källa: Gröna Lund

ANNONS