Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ljust och fräscht. Treorna i Brf Turbinen på Innovatumområdet i Trollhättan byggs med fönster i tre väderstreck.

Lägenhet på eget våningsplan – med slussarna runt hörnet

På Innovatumområdet i Trollhättan byggs det för fullt och här pusslas de nya moderna bostäderna ihop med delar av platsens anrika historia. Bland järnvägsspår och röda tegelväggar kan du nu få ett helt våningsplan för dig själv, med slussarna alldeles runt knuten.
Sandra Hagstedt, projektledare på Peab.
Sandra Hagstedt, projektledare på Peab.

Under slutet av nästa år står de unika treorna i Brf Turbinen på Innovatumområdet klara för inflyttning. Det speciella med lägenheterna, som nu ligger ute till försäljning, är att de boende kommer få ett helt våningsplan för sig själva.

– Du kommer inte ha någon granne vägg i vägg och dessutom får du fönster i tre väderstreck och en inglasad balkong. Allt kommer vara nytt, ljust och fräscht och du får tillgång till många bekvämligheter i din bostadsrättsförening, säger Sandra Hagstedt, projektledare på Peab.

"Ett av stadens bästa lägen"

Från den inglasade balkongen har man utsikt över innergården som byggs ovanpå garaget med 75 parkeringsplatser. På gården ges plats åt planteringar, trädäck och pergola för avkoppling och umgänge. Här byggs till och med ett stort växthus på cirka 70 kvadrat.

Läs mer om Brf Turbinen här!

– Mixen av bostäder, arbetsplatser och servicefunktioner tillsammans med ett rikt kulturutbud gör området levande. Här finns bland annat restaurang, frisör, gym, förskola och vårdcentral inom nära räckhåll, säger Sandra Hagstedt.

– Och så är det ju väldigt nära ner till slussarna och fallområdet. Så jag tycker nog att det här är ett av de bästa lägena i stan.

"Väldigt stolta"

Trots att den gamla dieselmotorverkstaden på Innovatumområdet fått ge plats åt nya bostäder, så får delar av de gamla järnvägsspåren ligga kvar. Här är Trollhättans historia stark och det är också något som Peab tagit fasta på när de utvecklat bostäderna i Brf Turbinen.

– Vi är väldigt stolta över att få bygga på en plats som har haft en så stor betydelse för Trollhättans utveckling. Det här är inte bara ett vanligt bostadsprojekt, det här är unikt och det har varit viktigt för oss att ta tillvara på områdets historia, förklarar Sandra Hagstedt.

Att bygga på en så speciell plats har varit en annorlunda erfarenhet för Peab, särskilt då man valt att behålla den stora tegelväggen från den gamla verkstaden som en del av bygget.

– I vanliga fall hade man inte satt upp den först, om man säger så. Det har varit mycket att förhålla sig till för att få ihop allt konstruktionsmässigt med befintligt och nytt. Men det har varit en väldigt spännande utmaning, säger Sandra Hagstedt.

Kan välja boendekostnad

För dem som är intresserade av att slå till på någon av de nya bostäderna i Brf Turbinen har Peab två intressanta alternativ när det gäller boendekostnaden. Antingen kan man betala en högre insats vid köpet och på så sätt sänka månadsavgiften. Eller så kan man betala en lägre insats men då betala en något högre avgift varje månad.

I samband med köp av en bostad erbjuder Peab dessutom flera trygghetsfaktorer. Läs mer om dem här.