Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lalla bjöd på sköna låtar

Föreningsalliansen i Åsensbruk bjöd på lördagsunderhållning igen och denna gång var det Lalla Hansson som stod på programmet. En härlig stund med nostalgi, sköna låtar och mysigt snack emellan.

Föreningsalliansen i Åsensbruk har anordnat flera välbesökta lördagsunderhållningar under vintern och i lördags var det dags för välkända Lalla Hansson att underhålla.

Lalla Hansson, född Lars Erik Hansson, är en svensk sångare/låtskrivare som medverkat i grupperna Fabulous Four och Idolerna och har även haft stora framgångar som soloartist. Lalla beskrivs i dag av många som en levande legend. Det kan man ju förstå när han faktiskt har hållit på i cirka 45 år som artist.

Fabulous Four var en svensk popgrupp som startade 1964 och upplöstes 1968. De hade hits som "Puff the magic dragon" och "Don`t Go Out Into the Rain". Gruppen spelade ofta på välkända Nalen i Stockholm.

Idolerna bildades i början av 2000 och består av Lalla Hansson, Tommy Blom, Lennart Grahn och Svenne Hedlund.

År 2000 blev deras år. "Här kommer kärleken" blev årets låt på Svensktoppen och 2001 blev de utsedda till årets svensktoppsartister. Gruppen har bland annat uppträtt på Allsång på Skansen.

På lördagen bjöd Lalla Hansson på ett varierat och härligt program som innehöll de gamla hitsen, men även en del för publiken inte så kända låtar. Självklart spelade han "Anna och mej", hade han försökt utesluta den hade det nog blivit protester.

På repertoaren stod också "Puff the magic dragon", "After all", "Vinterflickan" och flera låtar därtill.

Självklart fick han igång den något svårflirtade publiken i allsång med "Dagny", Owe Törnqvist välkända låt som även Lalla har haft framgång med.

Mellan låtarna fick vi höra flera trivsamma anekdoter ur Lalla Hanssons artistliv och historier som lockade fram härliga skratt bland publiken. Som extranummer blev det Mick Jagger och Keith Richards låt "As tears go by", som de skrev till Marianne Faithfull och som blev en stor hit.

Lalla Hansson har en härlig röst och ett skönt scenspråk som gör att vi hoppas att han fortsätter sitt turnerande många år till.