Washington hade svårt att stoppa Colorados Gabriel Landeskog, som gjorde hattrick.
Washington hade svårt att stoppa Colorados Gabriel Landeskog, som gjorde hattrick.

Landeskogs första NHL-hattrick

Colorado körde över Washington med 6–1. Bakom segern låg Gabriel Landeskog som svarade för NHL-karriärens första hattrick.

ANNONS
|

Landeskog visade vägen genom att göra mål redan efter 17 sekunder in i matcher. Det andra målet kom på ett straffslag efter fem minuter i tredje perioden.

- Det var stort. Jag är egentligen ingen straffspecialist, men jag lyckades i alla fall sätta den, säger Landeskog enligt AP.

Han avslutade också målskyttet för kvällen med 26 sekunder kvar av matchen.

- Vi visste att det var en betydelsefull match för oss. Vi hade inte spelat på ett tag och Sverige-resan gick inte som vi ville, säger Landeskog.

ANNONS

Det blev två förluster mot Ottawa i de två matcherna i Stockholm för en vecka sedan.

Hela kedjan, med Landeskog och Mikko Rantanen på varsin sida om Nathan McKinnon, levererade. McKinnon svarade för fem poäng och Rantanen för två.

- Det känns bra i kedjan. Vi jobbar hårt och vill vara dem som gör skillnad. Jag vet vad Mikko och Nathan bidrar med. Allt handlar om att jobba hårt tillsammans. Det är vad vi gjort och vad vi ska fortsätta med, säger Landeskog till Denver Post.

Nylander avgjorde

Landeskog var inte den ende svensken som låg bakom sitt lags seger. Torontos William Nylander avgjorde mot New Jersey när det endast återstod tre sekunder av förlängningen.

Matchen var mållös när man gick in i förlängningen. Med endast tre sekunder kvar satte William Nylander den avgörande pucken bakom Cory Schneider i New Jersey-målet inför en jublande hemmapublik.

Nylander hämtade pucken i ena hörnet och åkte in framför mål innan han avfyrade ett handledsskott som gick in under Schneiders plockhandske.

Han hade tagit ett ovanligt långt byte och säger att han var trött när han lyckades sätta pucken.

ANNONS

- Vi hade åkt fram och tillbaka några gånger. Jag hade inte mycket energi kvar. Jag hade inte kunnat åka tillbaka igen efter det, säger han efter matchen, till AP.

Målet är 21-åringens fjärde den här säsongen. Det hade gått elva mållösa matcher för svensken före avgörandet.

Betungande

Torontos tränare Mike Babcock säger att han märkt att måltorkan varit betungande för Nylander.

- Nylander behövde göra ett mål. Han har inte gjort mål på ett tag. När du som ung kille inte har gjort mål på ett tag börjar du tänka för mycket i stället för att spela och jobba, säger Babcock.

Segern är Torontos femte raka.

TT
ANNONS