HV71:s Lawrence Pilut deppar efter 1–3-förlusten borta mot Malmö. Dessutom växte det regerande mästarlagets skadelista efter att lagkaptenen David Ullström tvingats avbryta matchen.
HV71:s Lawrence Pilut deppar efter 1–3-förlusten borta mot Malmö. Dessutom växte det regerande mästarlagets skadelista efter att lagkaptenen David Ullström tvingats avbryta matchen.

Lindbom: "Klart att det är prekärt"

Lagkaptenen David Ullström tvingades kliva och säsongen är över för backen Alexander Ytterell. Skadeeländet fortsätter för det regerande mästarlaget HV71.

ANNONS
|

På isen har det regerande mästarlaget HV71 blandat och gett, men vad gäller Jönköpingslagets hälsostatus på truppen är det nattsvart. Borta mot Malmö blev skadelistan än längre. Redan efter drygt tre minuter tvingades den vikarierande lagkaptenen David Ullström, poängbäst denna säsong i HV med sina nio poäng, kliva av.

- Det var något som gick sönder på honom så han kunde inte fortsätta att spela. Hur allvarligt det är får vi utläsa i morgon (onsdag). Det var ju ingen våldsskada, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

ANNONS

Nio man skadade

Mitt under matchen kom dessutom beskedet att säsongen är över för backen Alexander Ytterell efter att han slitit av bröstmuskeln under fredagsträningen och nu väntar operation. Förra veckan fick backkollegan Kristofer Berglund samma besked på grund av en axelskada.

- Det kunde ha varit lite bättre om man säger så, säger Lindbom om skadeläget i truppen.

Sedan tidigare har det regerande svenska mästarlaget exempelvis ordinarie lagkaptenen Martin Thörnberg, Sebastian Wännström, Bill Sweatt och målvakten Linus Söderström på skadelistan.

- Det är klart att det är prekärt. Vi har nio man på skadelistan och vilket SHL-lag som helst hade känt av det. Nu är läget som det är och vi kan bara göra det bästa vi kan med det här laget, säger Lindbom.

Närmast en comeback är Wännström och Sweatt.

- Det beror lite på hur träningarna ser ut. De har varit skadade ett tag och vi vill ju inte chansa heller i det här läget. Det är tidigt i serien och killarna måste vara hela när de kommer tillbaka. Förhoppningsvis kan någon av dem vara tillbaka på torsdag (hemma mot Karlskrona), men det är osäkert.

ANNONS

Värvat kanadensisk back

I helgen stod det klart att HV förstärker med backen Stefan Elliott, 26. Kanadensaren kommer närmast från spel i KHL och AK Bars Kazan. Han har även erfarenhet från spel i NHL och AHL.

- Elliott dyker upp här i slutet av veckan, men sedan är det Migrationsverket som har tid att behandla ärendet. Så vi är i deras händer just nu, säger Johan Lindbom.

Även resultatmässigt blev det en tung afton för HV71 i Skåne. Malmö dominerade stora delar av matchen och vann rättvist med 3–1.

TT
ANNONS