Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Carl Lindsten från Västerlanda ger ut en diktsamling.

Lindsten diktar om bloggar

En blogg med dikter om bloggar. Det var början till den diktsamling som Västerlandasonen Carl Lindsten ger ut om några veckor.

Det handlar om bloggar och internet, i ett 70-tal snabbskrivna dikter. Länge fanns de bara publicerade på Carl Lindstens egen blogg, men i mitten av januari ger han ut dem även i tryckt format.

– Dels är det roligt att ge ut en bok och på nätet riskerar de att försvinna. Dels finns det potential i dikterna och jag fick en chans att bearbeta dem lite, skriva om sådant jag inte var nöjd med, berättar Carl Lindsten.

Göteborgare

Numera bor han i Göteborg, men är uppvuxen i Västerlanda. Och det var i Lilla Edet som diktandet började, för omkring tio år sedan.

– Jag började skriva i slutet på nian, när jag gick på Fuxernaskolan. Jag kommer ihåg att vi fick läsa Per Lagerqvist i svenskan. Jag har skrivit sedan dess.

Började 2009

Sensommaren 2009 började Carl Linsten att lägga ut dikter på sin blogg. På fyra månader hann han göra 60 stycken och det är de som utgör stommen i diktsamlingen Bloggar och blommor.

– Jag höll på med annan diktning, svårare och mer komplicerad, och ville skriva något enkelt som folk skulle förstå, förklarar han.

Diktsamlingen kommer han att ge ut under pseudonymen Carl Balle, på förlaget Vi värdelösa där han själv är en av delägarna. Boken släpps den 16 januari.