Fredrik Lindström under stafetten i Östersund.
Fredrik Lindström under stafetten i Östersund.

Lindström: "Det kändes riktigt i bröstet"

Fredrik Lindström höll beslutet om att avsluta skidskyttekarriären hemligt i två år. Först efter att han gjort sitt sista VM-lopp, i herrstafetten i Östersund, gick han ut med beskedet.

ANNONS
|

Fredrik Lindströms sista VM-lopp blev förstasträckan i herrarnas stafett på hemma-VM i Östersund. OS-guldmedaljören meddelade sitt beslut i SVT:s VM-magasin under lördagen.

Det har varit ett känslosamt dygn för 29-åringen.

- Just det där med att jobba sig tillbaka från körtelfebern och ta en plats i laget Och att inför det loppet veta att det här blir sista loppet, och leverera så som jag gjorde, det kändes riktigt i bröstet.

ANNONS

Han bestämde sig för ett par år sedan – men bara berättat det för familjen. Resten av landslaget visste ingenting, berättar Lindström.

- Alla var nog ganska förvånade. Men jag tror att de förstod också, säger han om landslagskamraternas reaktion.

Det största minnet från karriären är OS-guldet. Det var Lindström som körde sistasträckan när herrstafettlaget tog det överraskande guldet i Pyeongchang. Individuellt har han två VM-brons, från 2012 och 2013, att se tillbaka på.

Sista tävlingen blir i norska Holmenkollen nästa helg, i samband med världscupavslutningen.

- Jag tror att det kommer kännas skönt. Jag ser fram emot det och hoppas kunna göra bra tävlingar.

Vad som händer i framtiden vet han inte än, först och främst ska han vara föräldraledig. Men kanske kan en expertroll bli aktuell en dag?

- Ja men det skulle jag väl kunna tänka mig, det tror jag skulle kunna vara kul. Men som ledare eller tränare, det är jag inte alls redo för.

ANNONS
TT

Fakta: Fredrik Lindström

Född: 24 juli 1989 i Bredbyn utanför Örnsköldsvik

Bor i: Norrvästansjö, utanför Örnsköldsvik

Familj: Frun Sara och döttrarna Rut och Ida

Klubb: Anundsjö SKF

Världscupsäsonger: Elva

Främsta meriter: OS-guld i stafett 2018, två VM-brons (masstart 2012, distans 2013). En seger och sju pallplatser i världscupen.

ANNONS