Sköt Peppe Femling bort sina chanser att få köra stafetten på lördag?
Sköt Peppe Femling bort sina chanser att få köra stafetten på lördag?

Lindström eller Femling i stafetten?

Wolfgang Pichler har varit tydlig med att en plats fortfarande är öppen till herrarnas stafettlag. Frågan är om han bestämde sig efter herrarnas distanslopp?

ANNONS
|

Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma har låtit givna i Wolfgang Pichlers formation till lördagens herrstafett.

Den fjärde platsen står därmed mellan Fredrik Lindström, Peppe Femling och Torstein Stenersen.

Stenersen har inte kört något alls under VM hittills och får ses som en riktig högoddsare. Både Fredrik Lindström och Peppe Femling var med i OS-laget som tog guld i fjol. Men Lindström dras med sviterna av körtelfeber, och Femling stärkte inte precis sina aktier att få starta efter sin insats i distansloppet (som Lindström inte körde).

Femling slutade 67:a efter en tung dag på skjutvallen med totalt sex bom.

ANNONS

- Jag har inte överpresterat i skyttet, och det är en stor del i den här sporten. Men jag har varit reserv tidigare och visat att jag kan hoppa in med kort varsel och göra det bra. Jag ställer in mig på att köra så får vi se vad som händer, säger Femling och fortsätter:

- Det är klart att det är ett stort mål att få vara med i stafetten men samtidigt vet jag att det är tajt om platserna.

Pichler hintade möjligen om att Lindström nu ligger lite bättre till:

- Jag säger inget... Men vi vet Fredriks nivå, vad han kan… Jag tror att han kan vara till stor hjälp för oss, säger Pichler.

ANNONS
TT
ANNONS