Fredrik Lindström.
Fredrik Lindström.

Lindström nöjd femma i jaktstarten

OS-säsongen började bra för skidskytten Fredrik Lindström. Han blev femma i jaktstarten när världscuppremiären avslutades i Östersund.

ANNONS
|

Lindströms världscupvecka i den jämtländska skidskytte- och fotbollsmetropolen blev bättre och bättre dag för dag.

Det började med en 25:e plats i distansloppet, fortsatte med sjunde plats i sprinten och femte i jaktstarten.

Franske giganten Martin Fourcade tog revansch för det knappa nederlaget i sprinten – Tarjei Bø vann med sju tiondelar – och utklassningsvann.

- Jag är glad över min reaktion, jag var inte glad i går. Nu har jag vunnit här sju år i rad, sade Fourcade nöjt efter att säkrat sin 64:e världscupseger i karriären.

ANNONS

Luriga vindar

Fransmannen sköt en bom och vann med 40 sekunders marginal till tvåan Jakov Fak, Slovenien, och 42 sekunder till landsmannen Quentin Fillon Maillet som blev trea.

Lindström var 50 sekunder efter Fourcade och plockade två placeringar från sprinten.

- Jag hade bra ryggar att gå på, men det är tack vare att jag körde bra i sprinten, sade veteranen som hade tre bommar på totalt fyra skjutningar.

- Det var lite svårt med vindarna som kom och gick och lite tråkigt att skjuta två bom på första stående.

Andra raka

På damsidan tog tyskan Denise Herrmann andra raka segern efter att ha tagit sin första världscupseger på sprinten i fredags.

Herrmann gör sin andra säsong som skidskytt efter att ha bytt från längdåkning.

Den 28-åriga tyskan hade två bommar i snövädret, men vann ändå med 25,8 sekunder före Justine Braisaz, Frankrike, som sköt fullt. Herrmann gick ut med 15 sekunders före ledning före just Braisaz.

ANNONS

För svenskorna blev det en tung jaktstart med dåligt skytte. Anna Magnusson blev bästa svenska på 37:e plats, drygt tre minuter efter Hermann, och med två bommar.

Världscupen fortsätter i österrikiska Hochfilzen kommande veckoslut.

TT
ANNONS