Kosovare Asllani och de andra i Linköping kan få fira SM-guld i eftermiddag. Arkivbild.
Kosovare Asllani och de andra i Linköping kan få fira SM-guld i eftermiddag. Arkivbild.

Linköping nära SM-guldet

I dag kan Linköping vinna damallsvenskan i fotboll. Laget leder med nio poäng och kan avgöra redan i den tredje sista omgången – borta mot Kvarnsveden.

ANNONS
|

Det räcker med en poäng på Kvarnsvedens IP i Borlänge så kan festen börja.

- Det ser bra ut och vi har verkligen gjort så noga förberedelser det går att göra inför den här matchen, säger Linköpingstränare Kim Björkegren och berättar att justeringarna i uppladdningen inte görs för det kan bli ett avgörande på söndagseftermiddagen.

- Vi åkte upp till Borlänge redan på lördagen. Så var det inte planerat. Tanken var att vi skulle lämna Linköping på söndag morgonen. Men nu känns det rätt att göra såhär.

ANNONS

Därmed blir det en lugn söndag förmiddag för detta lag som av många var nederlagstippade inför säsongen, trots SM-guld i fjol. Orsaken: Stor omställning på spelare. Flera lämnade och inför den här helgen har Linköping tolv nya spelare i truppen.

- Det har gått bra tack vare den stolthet, välmående och tydliga spelidé som präglat denna den här säsongen, berättar Kim Björkegren, som också är ny i klubben.

Linköping kommer att få möta ett Kvarnsveden som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecken och spelar för fortsatt liv i högsta divisionen.

Matchen börjar klockan 14.00.

TT
ANNONS