Detta gäller om du blir fast utomlands i sommar

UD har nu hävt reseavrådan till sammanlagt tolv europeiska länder. Samtidigt isoleras nya områden i Spanien, och på flera semesterorter runt om i Europa möts svenska turister av slumpmässiga tester och obligatorisk karantän. Men vad gäller egentligen om man blir fast utomlands? Vi reder ut vilka delar av resan hemförsäkringen täcker, vad för arbetsrättsliga konsekvenser en ofrivilligt förlängd semester kan få, och vilken typ av hjälp svenska turister kan räkna med från UD.

Redan kund? Logga in här
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.