Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Här är några hem som TTELA besökte under 2020.
Här är några hem som TTELA besökte under 2020.

Får TTELA titta in hemma hos dig?

Har du ett hus i en speciell stil? En inredningsstil som sticker ut? Eller ett hem som ligger på ett udda ställe? Hör av dig!

Förra året träffade vi bland annat Mathilde som bor ovanför ett stall i Vänersborg och Emanuel som köpt en grönsakspråm som sommarstuga till familjen.

Nu är vi på jakt efter nya hem att besöka. Har du helt snöat in på inredning från ett specifikt årtionde eller bor du kanske i en husbil året om? Eller känner du kanske till någon som vi borde besöka? Släng iväg ett mejl till Eva Alverbratt.

Kolla in några av de hem vi besökte under 2020:

Mathilde flyttade hem till stallet i Vänersborg

De senaste åren har Mathilde Jakobsson arbetat tillsammans med världens största techföretag och bott i bland annat Marbella, Madrid och Mexiko. Fram tills för ett halvår sedan. I våras var det dags för förändring. Mathilde startade eget och bestämde sig för att flytta hem till Vänersborg från dåvarande hemort Stockholm. Nu driver hon företag från sin lägenhet – som ligger precis ovanpå ett stall. Läs hela reportaget här.

Eva kunde inte motstå ”postlådan” på Karlstorp

Vännerna tyckte huset var en ful låda och egentligen hade hon inte råd. Men Eva Zsuppan kunde inte låta bli att slå till på den gula kuben när den kom ut till försäljning. Några decennier senare hoppas hon att huset kan få lite revansch. Läs mer här.

Hemmet är Hannas kreativa sfär


Hanna Kallunki Erixon har alltid älskat att skapa och idag får hon utlopp för sin kreativitet i familjens omgjorda 50-tals villa i Trollhättan. Resultatet med inredningsdetaljerna fotar hon och lägger ut på sociala medier. Nu har Hannas nya intresse, bild och fotografi, lett till ett första fotouppdrag. Läs mer här!

Den gamla holländska fraktpråmen ska bli deras sommarstuga

Den är cirka 20 meter lång och 3,5 meter bred, har mer än 100 år på nacken och var från början en grönsakspråm. I sommar blir den annorlunda båten Håverudsfamiljens flytande sommarstuga. "Jag drömmer om det mesta som är annorlunda", säger Emanuel Andersson. Läs mer här!

Hos Magnus och Malin är det ständigt 50-tal


Magnus Björkvist har alltid gillat amerikanska bilar och 50-talsmusik. Malin Eriksson var helt ointresserad av det, tills hon mötte Magnus. När paret flyttade ihop för åtta år sedan exploderade intresset. Nu satsar de hundra procent, och lever ett liv där 50-talet står i centrum. Läs mer här!

"Trädgården är vild men väldigt tillåtande”

Både vild och vacker – det är vad man kan kalla den imponerande trädgård som Ingeborg Sylte har byggt upp från ingenting bakom det gamla slussvaktarhuset på Brinkebergskulle. Ett hus som gjort en rejäl resa tillbaka till dess originalutseende. Läs mer här!

Orangeriet där fantasin flödar

I en idyllisk miljö på landet bor Annika Wall, florist. I hennes orangeri skapas olika dekorationer av material från trädgården eller skogen. Läs mer här!

"Man måste vara kreativ”

En begränsad yta är inget hinder för att skapa ett mysigt och ombonat hem. 23-åriga Angelica Olausson brinner för hem och inredning. Här delar hon med sig av tips på hur hon har inrett sin etta. ”Man måste vara kreativ och komma på egna lösningar”, säger hon. Läs mer här!

De bor supertrendigt och stekhett – i Blåsuts äldsta hus

Betong är hållbart – och supertrendigt. Skulpturer är en stekhet inredningsdetalj. Det vet Anna Jonsson och Karl-Johan Elf som har egen tillverkning hemma i Vänersborg. Efterfrågan är så stor att de nu har bildat ett bolag. ”Det trodde vi aldrig när vi började för ett år sedan”, säger Karl-Johan. Läs mer här!

Emma skapar julmagi med naturliga material

Den röda julen fylld med tomtar och änglar à la 90-talet kan vara ett minne blott – i alla fall om man frågar inredningskreatören Emma Teodorsson. Här delar hon med sig av årets stora jultrender, inredningstips och resan till att skapa drömvillan från grunden. Läs mer här!