Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Skärmdump
Bild: Skärmdump

Här är årets största svenska Instagramposter

Zlatan Ibrahimovic är en av de största på fotbollsplanen – och även i sociala medier.
När årets tio största Instagramposter listas är det just fotbollsstjärnan som publicerat det mest gillade inlägget.

Det är Medieakademin som med hjälp av Maktbarometerns kartläggning kan presentera vilka Instagraminlägg som engagerade flest under 2019 och det är en idrottsperson som toppar den listan.

Zlatan Ibrahimovic.

Den 16 maj publicerade Zlatan en bild på sig själv från Rosengård, där stjärnan vuxit upp, och där hans mest kända citat finns på en viadukt. Zlatan skrev sedan texten:

"De sa "du har ingen chans", idag bär jag Sverige på mina axlar #home".

Bilden har fått 575 456 gilla-markeringar, vilket är mer än 260 000 fler än det näst mest gillade inlägget som publicerats av Greta Thunberg.

Zlatan har även publicerat den femte mest gillade inlägget under 2019. Då med en bild på det nybyggda padelcentret i Jönköping och skrev bland annat under bilden:

"Jönköping – you are welcome!"

En text som anspelade på Zlatans egna ord i Los Angeles Times när han fick en sida för att presentera sig för sin nya stad inför ankomsten till LA Galaxy. Där skrev Zlatan: "Dear Los Angeles, You're welcome".

Mellan Zlatans första- och femteplats ligger Greta Thunberg både på andra- och tredjeplats. I sitt ena med en bild på sig själv när hon skolstrejkar för att uppmärksamma klimatfrågan och i det andra publicerar hon också en bild på sig själv, men då när hon är i Ludvika för att protestera mot NMR:s manifestation.

På fjärdeplats på listan ligger en bild på en halv avokado. Inlägget som publicerats av kontot "Sveriges_rekord_avokado" är en utmaning där texten under inlägget lyder:

"Kan denna bilden bli Sveriges mest gillade bild? Supporta avokadon. #avokadogang #avokadosoldiers #gillaavokadon".

Det blev inte Sveriges mest gillade bild, men den fick trots allt 254 403 gilla-markeringar.

Här är hela topp tio-listan.