Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Lofalk har begärt ut statlig lönegaranti

Saab-lönerna ser nu ut att komma i tid trots allt. Länsstyrelsen har nu fått in rekonstruktörens begäran om utbetalning av den statliga lönegarantin.

Sent på fredagen, via fax, inkom rekonstruktörens beordran till Länsstyrelsen. Då hade personalen hunnit gå hem för veckan, men under måndagen kunde handlingarna registreras.

– Som vi har förstått ville han ha input från Länsstyrelsen om exakt hur utbetalningen skulle utformas innan han begärde pengarna, säger Gunilla Gustavs.

Just nu arbetar ekonomienheten på Länsstyrelsen med rekonstruktör Guy Lofalks begäran om utbetalning av lönerna. Den statliga lönegarantin kommer att täcka de Saab-anställdas löner från den 1 oktober till och med den 21 i samma månad. Vad totalsumman landar på har Länsstyrelsen ännu inte hunnit räkna ut, men säger till TTELA att utbetalningarna kommer att ske i dag. Därefter är det upp till bankerna om när pengarna kan vara på de anställdas konton.

– Arbetet med lönerna pågår. De anställda har blivit informerade, och ambitionen är att den ska betalas ut som det är sagt, säger Gunilla Gustavs.