Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Camp Vamp, en dansföreställning om livet på en camping, där Malin Svanberg, Sandra Ingberg och Emelie Kristensson deltar.

Lyckad dans på camping

Tre campare slog läger på Skräcklan under en dryg halvtimme i går kväll. De gjorde det till tonerna av musik och fågelkvitter och med en stundtals humoristisk dansföreställning.

Det var lite för kallt och blåsigt för mygg, men det var i alla fall uppehåll, även om det fanns svarta regnmoln en bit bort. De tre dansarna förmedlade annars en stämning av camping vid sina två små tält.

En obligatorisk regnskur hörde till uppsättningen, men som tur var höll det upp i verkligheten, så besökarna kunde sitta kvar på sina filtar eller vid kaféets bord ute i parken.

Hur många är vi inte som upplevt bråk om de bästa sovsäckarna när det är dags att tälta? Detta förekom också under dansen med humoristiska undertoner.

Föreställningen kan genomföras såväl utomhus som inomhus. De tre dansarna föredrar inomhus, då de även kan använda ljussättningen för att förmedla sitt budskap. Nu blev det enbart genom dansen samt musiken som bestod av ett brett utbud från jazz till tekno.

Problemet med att genomföra föreställningen utomhus är att spelplatsen kan bli lite för stor. Det kan vara lätt för publiken att följa en förbipasserande joggare med blicken under några sekunder och tappa fokus på själva dansen.

Även om det var årspremier så sent som i lördags på Tjörn så genomförde de tre dansarna föreställningen vid flera tillfällen under förra året på Orust och i Stockholm.

Dansarna kommer från Artistum Musik och Teaterproduktion i Stockholm men ett par av dem har besökt Vänersborg tidigare under sin utbildning vid Dans och Cirkushögskolan.

För Camp Vamps del var det premiär att visa upp sig för publiken i Vänersborg.