Jakob Johanssons första landslagsmål kan visa sig väldigt viktigt sett över de båda matcherna mot Italien i kampen om VM-platsen.
Jakob Johanssons första landslagsmål kan visa sig väldigt viktigt sett över de båda matcherna mot Italien i kampen om VM-platsen.

Matchhjälten: Vi måste våga

Matchhjälten från Friends arena har bilden klar för sig inför returen mot Italien på måndag:

ANNONS
|

Jakob Johansson satte Sverige i ett fördelaktigt läge inför playoff-returen då han i 61:a minuten klev fram och, via ett italienskt ben, sköt sitt första landslagsmål.

- Det var ren och skär glädje. Det har varit mycket gratulationer, jag har många nära och kära som följer mig. Klart att det är speciellt, samtidigt som det blir stort fokus för att man lyckades få till en snedträff och träffa en italienare och den går in i mål.

ANNONS

Den där snedträffen kan visa sig väldigt betydelsefull sett över 180 minuter. För precis som förbundskapten Janne Andersson vill Johansson inte ta ut något i förskott efter att ha vunnit "första halvlek".

- Vi är naturligtvis nöjda, både med resultatet och medprestationen. Det blir en ny match, en jättetuff match. Det är en sak att möta dem på hemmaplan och en annan att möta dem på bortaplan. Det är andra förutsättningar. Men jag tror att vi alla är väldigt laddade inför det som komma skall.

Tuff konkurrens

Johansson inledde matchen på Friends på bänken men fick hoppa in på mittfältet efter att Albin Ekdal slagit upp sin ryggskada. Förbundskapten Andersson säger att han inte tänker chansa med Ekdal. Något som borde öppna för Johansson från start på måndag?

- Klart man alltid vill spela, samtidigt är det tuff konkurrens om de platserna. Alla de innermittfältare som fått spela har gjort det fantastiskt. Vi får se vad Janne kommer fram till. Jag är övertygad om att vi kommer med ett mycket slagkraftigt lag oavsett vilka som startar.

ANNONS

Ny historia

Blågult har historiskt sett haft tufft mot Italien på bortaplan. Senaste poängen kom i en 3–0-seger 1983. Så långt tillbaka att ingen i nuvarande landslagstruppen var född.

- Det var ett tag sen, verkligen. Men Sverige har väl inte vunnit så många gånger mot Italien om man tittar historiskt och det lyckades vi ändå med igår. Jag brukar personligen inte fokusera så mycket på historien bakom det hela, jag fokuserar på nuläget och de nuvarande förutsättningarna. Vi är ett bra lag och det krävs en bra prestation där nere.

TT
ANNONS