Mattias Ekholm matchvinnare i Nashville

Mattias Ekholm räddade Nashvilles seger genom att peta bort pucken från mållinjen i toppmötet mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn.

ANNONS
|

Med bara sekunder kvar av matchen pressade Tampa Bay på för ett kvitteringsmål vid ställningen 3–2 i Nashville.

Det såg ut att gå vägen – om det inte hade varit för Mattias Ekholms klubba. Med tio sekunder kvar av matchen lyckades han slå bort en puck som förirrat sig in bakom Pekka Rinne, som storspelade i Nashvillemålet.

- Jag såg att Pekka räddade med axeln, och att pucken hamnade mot nätet. Jag var osäker om den skulle gå in. Jag försökte bara komma in där bakom. Pucken landade rakt bakom honom, och jag hade tur som lyckades slå bort den, säger Ekholm till Fox efter matchen.

ANNONS

Nashville bäst i NHL

Ekholm hade hållit sig framme tidigare under matchen, och noterades för assist till Nashvilles två första mål. Han utsågs också till en av matchens bästa spelare.

- Det är en fantastisk känsla. Vi har spelat bra hela säsongen, även om vi haft några dippar, men oftast spelar vi bra. När vi mötte dem i Tampa fick vi med oss två poäng, men vi nådde inte vår potential. I kväll tycker jag att vi visar, framförallt i andra perioden, vilket bra lag vi är, säger Ekholm till Fox.

En av framspelningarna var till Filip Forsberg, som gjorde sitt trettonde mål för säsongen. Även Calle Järnkrok, som gjorde NHL-karriärens första hattrick i helgen, noterades för en assist.

Matchens målskytte inleddes av Tampas Victor Hedman, hans fjärde för säsongen.

Nashville har tagit flest poäng av alla lag i NHL, 31, och Tampa Bay är tredje bästa lag på 29 poäng.

Pittsburghs ras

För ett och ett halvt år sedan vann Pittsburgh Stanley Cup. Nu är Penguins NHL:s tredje sämsta lag (18 poäng). Att allt inte står rätt till i laget bevisades i matchen mot Buffalo då man tappade en 4–1-ledning till förlust med 4–5 efter förlängning. Därmed utökades förlustsviten till fyra matcher och laget har bara vunnit en match på tio omgångar.

ANNONS

- Vi behöver verkligen städa upp på vissa områden defensivt, men det var också mycket bra i vårt spel. Alla poäng är viktiga och vi river och sliter för allt vi kan få, säger Pittsburghtränaren Mike Sullivan.

TT
ANNONS