Zebastian Modin. Bild från januari.
Zebastian Modin. Bild från januari.

Modin tog VM-guld: "Zebben levererade"

Det blev en femteplats för Zebastian Modin i VM:s första tävling. Men i sprintfinalen visade paraskidåkaren och guiden Emil Jönsson Haag prov på fin form och försvarade guldmedaljen från 2017.

ANNONS
|

Ambitionen inför VM i Prince George, Kanada, var medaljer för paraskidåkaren Zebastian Modin. Men i den första tävlingen blev det en femteplats. Desto bättre gick det i måndagens sprinttävling då Modin och nye guiden Emil Jönsson Haag knep guldet efter att ha vunnit sprintfinalen. Modin försvarade därmed VM-guldet på samma distans från 2017.

”När Zebben levererade på topp och ledarna och vallarna gjorde allt perfekt! Då var det så skönt att lyckas ta guldmedalj. Så grymt kul att få vara med som en liten del i detta gäng!”, skriver Emil Jönsson Haag på Instagram.

Modin, tillsammans med Emil Jönsson Haag, före detta skidåkare och OS-medaljör, vann kvalet och tog sig därefter enkelt vidare från semifinalen. I finalen vann duon före Jurij Holub, Vitryssland, och trean Dmytro Suiarko från Ukraina.

ANNONS

De två senaste säsongerna har Zebastian Modin vunnit den totala världscupen och för drygt ett år sedan lämnade han Paralympics i Pyeongchang med ett silver. Det var hans femte paralympicsmedalj. Den här säsongen har han inlett lika starkt och delar just nu ledningen i världscupen tillsammans med Brian McKeever, Kanada.

TT
ANNONS