Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Muller avslöjar Saab-plan

Saab kan ge en första skymt av nästa generation 9-3 i höst. Detta enligt Spyker-vd:n Victor Muller, som berättat om framtidsplanerna i en tysk motortidning.

En ny Saab 9-3, hybridbil och Kina-försäljning. Ja, det är en del av de framtidsplanerna Victor Muller och Saab sitter på.

Nästa 9-3, Saabs viktigaste modell, kommer nästa år. Men redan på höstens stora bilmässa i Frankfurt kan besökarna komma att få en första skymt av bilen, enligt vad Victor Muller berättat för tyska tidningen AutoGazette.

Victor Muller säger samtidigt att det är i Saab 9-3 som vi kommer att få se Saabs första hybridmotor och en ren elbil.

Dessförinnan kommer dock nya 9-5 sportkombi, som väntas vara med när Geneve-mässan går av stapeln om ett par månader.

Så här långt har försäljningen inte motsvarat Saabs förväntningar, men Victor Muller hävdar ändå att han har ekonomin under kontroll.

– Var inte orolig, det finns tillgångar för att hålla Saab vid liv, säger han till AutoGazette.

På sikt vill Victor Muller, precis som alla andra biltillverkare, hitta en väg in på den kinesiska marknaden. Men i Saabs fall lär det ske i små steg.

Under 2011 kan det handla om 2 000-3 000 sålda bilar och kanske det dubbla nästa år. På lite längre sikt, och med hjälp av nästa Saab 9-3, hoppas Victor Muller att försäljningen överstiger 10 000 bilar årligen i Kina.

Nyligen gjorde Saab klart med statliga China Automobile, CATC, som samarbetspartner i Kina. Avsiktsförklaringen, som väntas leda till ett färdigt avtal i början av året, ska bana väg för en försäljningsstart i Kina i sommar.