Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Musikalisk fest mot cancer

Populära tillställningen Musik mot cancer är tillbaka för ett andra år. Genom en dag med musik och skoj för hela familjen hoppas man nu samla in mer pengar till de cancerdrabbade.

Förra året blev det en succé. Idag är det åter dags för Musik mot cancer i Folkets hus i Trollhättan. Det kommer bjudas på en heldag med musik och underhållning för hela familjen och artister som Uno Svenningsson, JTR och David Urwitz uppträder.

För de yngre kommer det att finnas andra aktiviteter, som ”Kid karaoke” där man kan testa att få sjunga karaoke med proffsljud.

Jan Sjölund är initiativtagare till Musik mot cancer och en av de engagerade som jobbat i flera månader inför årets event.

– Vi vill att det här ska vara en familjetillställning, där tankarna ska gå till dem som drabbats av cancer men ändå göra något positivt av det.

Under dagen kommer det finnas möjligheter att donera pengar på flera olika sätt, men det som gör Musik mot cancer unikt är musikauktionen.

Bland de över 100 utropen finns framför allt signerade instrument men också böcker, tavlor och konst. Man kan komma och fynda fina objekt eller lägga ett bud på några av föremålen som det förväntas bli hård kamp om.

– Artisterna har varit mer än välvilliga till att ställa upp med signaturer och personliga saker. När man pratar med dem så kommer det ofta fram att de också kan relatera till sjukdomen, säger Jan Sjölund.

Bland föremålen finns signerade instrument av artister som Thåström, Zara Larsson, Sven-Bertil Taube, Måns Zelmerlöw, Europe, Quincy Jones och Status Quo.

På deras hemsida har auktionen redan påbörjats, men på söndagen kommer de sista buden att läggas.

– De föremål som vi auktionerar ut är helt unika. Och i en tid när de flesta har allt, så är det ett bra tillfälle att köpa en fin julklapp till någon. En signerad gitarr är fint att ha som konstverk hemma på väggen, säger Jan Sjölund.

Musik mot cancer är en helt ideell verksamhet och alla pengar som kommer in går oavkortat till Barncancerfonden Västra och den lokala barnavdelningen på Näl. Tanken är att pengarna ska användas för att underlätta för cancerdrabbade barn och ungdomar och deras familjer.

Bland de engagerade i Musik mot cancer hoppas man på ett fullt Folkets hus. Det tror Jan Sjölund kommer att räcka för att vara den motor som kan hjälpa dem att orka anordna tillställningen även nästa år.

– Vi som sysslar med detta är engagerade och brinner för saken. Vi får en kick av att hjälpa till.