Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annettes selfie med Bruce – på scen

Hon dansade på scenen, fick låna Bruce Springsteens gitarr, tog plats vid mikrofonen och avslutade allt med en bejublad selfie tillsammans med The Boss. Allt detta inför närmare 63 000 vittnen. – Det finns inget som kan toppa det här, säger Sjuntorpsbon Annette Dahlin-Johansson.

Annette Dahlin-Johansson är – vilket TTELA skrivit om förut – ett monumentalt Springsteen-fan. Hon har bevittnat ett stort antal konserter med New Jersey-sonen, både i Sverige och utomlands.

I Kapstaden 2014 var hon uppe på scenen och dansade med Jake Clemons under “Dancing in the dark”. Och så sent som i höstas var saxofonisten i fråga på plats i Sjuntorp i Trollhättans kommun för en konsert med inbjudna gäster hemma hos Annette.

I går blev det dans igen, på utsålda Ullevi mot slutet av den maratonkonsert som blev en av de längsta Springsteenshowerna någonsin.

– Jag stod visserligen längst fram men tänkte att det kan aldrig hända igen, speciellt inte på Ullevi som ju är min hemmaarena, berättar Annette.

Men skylten hon höll upp – texten löd “Jake, may I dance with you in my hometown” följt av “yes”, “no” och “maybe” – genererade respons.

Svarsalternativet “yes” visade sig nämligen bli det rätta.

Och tiden var kommen för Annette Dahlin-Johansson att skrida in i handlingen.

– Kravallstaketet är ju så högt, men jag fick hjälp att ta mig över. Jag fick en kram av Bruce och dansade med Jake på scenen. Sen tog Bruce fram gitarren till mig. Jag kan inte spela och tänkte “hur gör man?”, men samtidigt också “nu kör vi!”. Och han ville att vi skulle sjunga med också, berättar Annette som direkt smälte in i rollen som en temporär medlem av E Street Band.

Hon formligen sprudlade av energi och innan det var dags att lämna scenen efter urladdningen hade Annette sinnesnärvaro nog att dokumentera det unika ögonblicket.

Till stor förtjusning från publiken – och Springsteen själv.

Foto: Annette Dahlin-Johansson
Foto: Annette Dahlin-Johansson

– Jag hade lagt ifrån mig väskan med telefonen, hämtade den och tänkte att jag bara måste föreviga detta. Jag är lite fipplig med telefonen, koden skulle knappas in och så, berättar hon.

Springsteen själv hade dock inga problem med att vänta några sekunder tills tekniken var redo, och till Ullevipublikens stora jubel tryckte Annette sedan av.

– Det blev fyra bilder och det kändes som att han gillade det, han var på väldigt gott humör. Det här är min bästa selfie någonsin och en fantastisk kväll för mig. Fem stjärnor, summerar Annette, som också var mycket tillfredas med kvällens låtlista.

Hon är för övrigt inte bara på plats under Springsteens tre spelningar i Sverige den här sommaren. Totalt blir det elva konserter runt om i Europa för Annettes del.

– Man träffar mycket samma folk, vi som åker runt blir lite som en familj och vi har väldigt roligt. Den här kvällen toppar allt.

Se fler bilder från kvällen här.

Foto: Jonas Myrholm Annette fick låna Springsteens gitarr och gav järnet. Hon har kvar ett plektrum som minne av inhoppet som gitarrist.
Foto: Jonas Myrholm
Annette fick låna Springsteens gitarr och gav järnet. Hon har kvar ett plektrum som minne av inhoppet som gitarrist.