Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rockbandet Eldoradio har sedan de släppte sin skivdebut i april turnerat både i Sverige och utomlands.

Eldoradio spelar på hemmaplan

Efter skivsläppet i april har Trollhättebandet Eldoradio turnerat i England och spelat på flera festivaler runt om i Sverige men ännu inte gett någon konsert i sin hemstad. På lördag blir det ändring på det.

Sedan debutalbumet "21st Century Explosive Sound" släpptes har det hänt mycket för de fem medlemmarna i indierockbandet Eldoradio. Skivan har fått fina recensioner och de har gjort ett gäng bejublade spelningar, både här i Sverige och utomlands. Nu är det dags för Tollhättepubliken att få en del av kakan. På lördag spelar bandet både för publik och åkare när den nya delen av skateboardparken invigs.
– Det blir en lite speciell konsert eftersom vi ska spela medan folk åker, men jag ser fram emot det. Det är alltid kul att spela i Trollhättan och känna igen ansikten i publiken, säger Thomas Keen som är sångare och gitarrist i bandet.

Han kan se tillbaka på en vår och sommar med många höjdpunkter. Förutom festivalspelningar på Uddevalla Solid Sound och Peace and Love-festivalen spenderade bandet också en vecka i England i maj. I en vit van åkte de mellan Liverpool, Leicester och London och spelade inför en engagerad publik.
– Det var över förväntan. Det kom mycket folk och efteråt var det många som ville prata med oss och köpa skivor. Det kändes som vi fick väldigt bra respons, säger Thomas Keen.

För bandet som själva inspireras av brittisk musik var det lite som att komma hem.
– I Sverige kan det ibland kännas som den musik vi spelar håller på att dö ut men där var det verkligen något de längtade efter, säger Thomas Keen.
Just Englandsturnen ser han som en höjdpunkt under våren.
– Det var kanske inte det mest glamorösa men det var helt klart värt det. Att turnera i England är verkligen något jag skulle vilja göra igen.

Och att det blir fler Englandsturnéer för bandet känns inte omöjligt, för än är de inte nöjda.
– Just nu håller vi på och skriver nytt material, men än så länge är det oklart vad vi kommer göra med det. Och så ska vi spela så mycket som möjligt, försöka ta över musiksverige, säger Thomas Keen och skrattar.