Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Ander Ljung från Stockholm vann 2018 års Polstjärnepris. Nu kommer hon till Vänersborg på söndag för en julkonsert. Bild: Christian Flodin
Johanna Ander Ljung från Stockholm vann 2018 års Polstjärnepris. Nu kommer hon till Vänersborg på söndag för en julkonsert. Bild: Christian Flodin

Polstjärnevinnare till Vänersborg för julkonsert

I januari tog hon hem Polstjärnepriset 2018. På söndag är Johanna Ander Ljung tillbaka i Vänersborg tillsammans med över 30 unga musiktalanger för en julkonsert i Folkets hus.

Johanna har gjort en hisnande resa sedan hon vann Polstjärnepriset i januari i år, bokstavligen och medialt. Resans startpunkt var Vänersborgsgalan, vidare stationer Eurovision Young Musicians i Edinburgh, Europas största TV-sända tävling, en personlig dokumentär på bästa sändningstid i Sveriges Television i augusti och ett framträdande inför hela Riksdagen och Kungahuset tillsammans med Kungliga Filharmonikerna i oktober.

– Det jag tar med mig från årets erfarenheter är hur otroligt meningsfullt det känns när jag står på scen och får kommunicera med publiken. Det intensiva året har gett mig mersmak, säger hon i ett pressmeddelande.

Nu är det dags för en helkväll i musikens tecken utifrån konceptet ljuvlig musik i juletid. På programmet står stämningsfull musik av bland andra Fauré, Saint-Saëns, Haydn och Tjaikovskij – ett varierande program med soloinslag, kammarmusik och orkesterframträdanden, där Johanna i sin återkomst har en viktig roll.