Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samproducerande Film i Västs vd Mikael Fellenius är glad även om det inte blev någon Oscar.

Ingen Oscar - men Fellenius glad ändå

Det blev ingen Oscar för "En man som heter Ove" natten till måndag. Men samproducerande Film i Västs vd Mikael Fellenius var glad ändå. – Bara att vara nominerad är en vinst, säger han.

"En man som heter Ove" var nominerad i klassen för bästa icke engelskspråkiga film, där vinnaren blev iranska "The salesman" i regi av Asghar Farhadi.

Film i Väst är en av samproducenterna bakom "En man som heter Ove", och även om det inte blev något pris ser vd:n Mikael Fellenius ljust på den filmiska tillvaron.

– Det hade naturligtvis varit extra roligt om filmen tagit pris men bara att vara nominerad är en vinst. Och extra roligt att filmen är inspelad i Västsverige, framför allt i Trollhättan, säger han och fortsätter:

– Så vi firar oavsett utgången.

Fellenius säger att nomineringen gett filmen en extra skjuts ute i världen.

– Den är såld till över 50 marknader och har gått väldigt bra på amerikansk bio för att vara en utländsk film, säger han.

För Film i Väst har äventyret med "En man som heter Ove" flera positiva effekter.

– Att vi är med på den här mediala arenan är betydelsefullt och att filmen säljer bra betyder mer intäkter för oss som samproducent, säger Fellenius, som får fler anledningar att fira senare i år.

– Jag ser fram mot Film i Västs 25-årsjubileum, det kommer att bli ett stort kalas i juni.

Eva von Bahr och Love Larson var nominerade i klassen för bästa makeup, för sitt arbete med "En man som heter Ove", men det priset gick till teamet bakom "Suicide Squad".