Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Skådespelaren Matt Dillon, regissören Lars von Trier och skådespelaren Uma Thurman under en pressträff i Dalsland i mars 2017 inför inspelningen av filmen
Skådespelaren Matt Dillon, regissören Lars von Trier och skådespelaren Uma Thurman under en pressträff i Dalsland i mars 2017 inför inspelningen av filmen "The house that Jack built". Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Trier-film premiärvisas på Göteborg filmfestival

Lars von Triers senaste film The House That Jack Built, som delvis är inspelad i Dalsland, och samproducerats av bland annat Film i Väst, kommer att premiärvisas i Sverige under Göteborg Film Festival nästa år.

– En ny film av Lars von Trier är alltid en händelse som engagerar och utmanar. Kanske har han aldrig varit så personlig och provokativ som i The House That Jack Built, så det kommer bli väldigt roligt och spännande att premiärvisa filmen på festivalen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare Göteborg Film Festival i ett uttalande på filmfestivalens hemsida.

När filmen hade sin världspremiär tidigare i år på Cannes-festivalen, väckte den stort rabalder. Flera människor flydde ur biosalongen, för att de inte klarade av att titta vidare på filmens blodiga och våldsamma scener. Men många stannade också kvar och applåderade filmen efteråt. Återstår att se hur den svenska biopubliken tar emot filmen.

Under filmfestivalen kommer man också, på temat von Trier och apokalyps, visa en annan film, Melancholia, vid en specialvisning på det ställe där den spelades in, Tjolöholms slott.

LÄS MER: Världspremiär på von Trier-film inspelad i Dalsland