Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Allsångskungen till Aqua Blå

Nu är programmet klart för SuperAllsången på nationaldagen, direkt efter firandet på Sanden i Vänersborg. Och det blir en SuperAllsång värdig sitt namn med Vänersborgs egen Kent-Ove "Mille" Melin i ledningen och med en tvättäkta allsångslegendar som gästartist.
- Det ska bli en stor upplevelse att spela med Lasse Berghagen, säger Mille

Allsång i Plantaget är en institution i sommar-Vänersborg och 2019 utgör inget undantag. Den 30 maj, på Kristi himmelsfärdsdag, är det premiär för den första av fyra torsdagskvällar av allsång i Lilla Paris.

Kväll nummer två blir dock lite speciell eftersom den dels råkar infalla på nationaldagen, dels blir en del i Aqua Blå-programmet. Arrangörerna ville hitta ett sätt att få folk att stanna kvar på Sanden efter nationaldagsfirandet och fick då idén att för en kväll flytta dit allsången från Plantaget.

- Egentligen är varje allsångskväll en SuperAllsång, men den här gången är det verkligen en SuperAllsång, säger allsångsledaren Kent-Ove "Mille" Melin.

Allsångskung

För musiken står han själv ihop med Stefan Wenerklang, Lennart Nymark och Tommy Johansson. Tillställningen gästas dessutom av gruppen Dragspelarna, kören The Voice - och självaste allsångskungen från Skansen, Lasse Berghagen.

- Det är stor igenkänning på alla hans sånger, så det lär bli en hel del allsång under hans del av programmet. Det ska bli en stor upplevelse att spela med honom och fina lokala gästartister, fortsätter Mille.

Populärt inslag

Ett stående inslag under Allsång i Plantaget är Peter Johansson från Vänersborgs museum som visar och berättar om historiska föremål, ett alltid lika populärt inslag, och han finns förstås också med på Sanden.

Han blir ensam gäst under sommarens övriga allsångskvällar, som i år görs i samarbete med Vänersborgs kyrka, som även är reservplats i händelse av regn och rusk i Plantaget. Men än så länge skiner solen och Mille skiner ikapp med den.

- Det är härligt nu när sommaren kommer och man kan flytta ut allsången i härlig sol efter vinterns inomhusarrangemang.

- Allsång är det roligaste och bästa som finns!

Fotnot: Allsångskvällarna i Plantaget äger rum 30/5, 13/6 och 20/6. Aqua Blå pågår 5-9 juni och SuperAllsång äger rum 6/6.