Amerikanska Amanda Knox håller tal på Modena universitet i Italien 2019. Knox dömdes för mordet på sin brittiska rumskamrat i Italien och tillbringade fyra år i fängelse, men friades 2015 från alla anklagelser. Nu har en film inspirerad av hennes historia rört upp starka känslor. Arkivbild.
Amerikanska Amanda Knox håller tal på Modena universitet i Italien 2019. Knox dömdes för mordet på sin brittiska rumskamrat i Italien och tillbringade fyra år i fängelse, men friades 2015 från alla anklagelser. Nu har en film inspirerad av hennes historia rört upp starka känslor. Arkivbild. Bild: Antonio Calanni/AP

Amanda Knox rasar över filmen "Stillwater"

Amerikanskan Amanda Knox, som först dömdes och sedan frikändes från mord i Italien, rasar över filmen "Stillwater", som tagit inspiration från hennes historia. Regissören utmålar henne som skyldig, menar Knox.

ANNONS

Amanda Knox, i dag 34, var utbytesstudent Italien och dömdes för mordet på sin brittiska rumskamrat. Hon tillbringade fyra år i fängelse men efter överklagan friades hon 2015 från alla anklagelser.

Filmen "Stillwater" regisserad av Tom McCarthy (som vann en Oscar för "Spotlight") med Matt Damon i en av huvudrollerna, inspirerades av den sanna historien.

Knox har nu skrivit en essä för Medium.com där hon anklagar filmens regissör för att utnyttja hennes namn i marknadsföringen av filmen, som Knox menar utmålar henne som skyldig, skriver Indiewire.

"Genom att fiktionalisera bort min oskuld, min totala brist på medverkan och genom att radera roller som myndigheterna spelade i mitt felaktiga domslut, förstärker McCarthy bilden av mig som en skyldig och opålitlig person. Med Matt Damons stjärnglans kommer de profitera ordentligt på den här fiktionaliseringen som kommer att lämna publiken undrande om den riktiga Amanda var involverad", skriver Knox.

ANNONS

Innan Knox uttalande har McCarthy sagt att han endast inspirerats av bitar av Knox historia, en ung amerikansk kvinna som hamnar i fängelse i ett främmande land, och att filmen fiktionaliserat resten av berättelsen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS