Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arja Saijonmaa sjunger Mina fyra årstider och hamnade sist i Mellons första deltävling Scandinavium. Bild: Jessica Gow/TT
Arja Saijonmaa sjunger Mina fyra årstider och hamnade sist i Mellons första deltävling Scandinavium. Bild: Jessica Gow/TT

Arja Saijonmaa sist: "Jag är jättenöjd"

Det blev en sistaplats för Arja Saijonmaa i Scandinavium. Men med över en halv miljon röster vädrar schlagerveteranen ändå morgonluft och satsar på en ny karriär.

– Jag är jättenöjd och vill tacka min underbara, kära Göteborgspublik, som stod upp och skanderade "Arja, Arja". Vilket tryck! Vilken kärlek! Fantastiskt! utbrister hon när GP får en pratstund efter tävlingen.

Hon känner att hon verkligen fick till sitt bästa framträdande när det väl gällde och att publikkontakten gav henne extra kraft.

Ändå blev det sjunde och sista plats. Vad tror du det beror på?

– Jag vet inte, jag har ingen aning, säger Arja Saijonmaa.

Men Göran Sparrdahl, som skrivit bidraget "Mina fyra årstider" tillsammans med Arja Saijonmaa har en teori om vad som saknades.

– Youtube, Facebook, Instagram. Alla sociala medier. Arja har inte dem, säger han.

– Jag har inte tyckt om att lägga min tid på sociala medier. Jag har värnat om min privattid och min egna konstnärliga verksamhet, jag tycker att det har varit slöseri med tid, säger artisten.

Har skaffat Instagram - i förrgår

Så blänker det till i hennes ögon.

– Men nu blir det ändring på det! Nu börjar jag, nu drar jag igång en ny karriär, säger hon och avslöjar att hon startade ett Instagramkonto i förrgår.

Det räckte inte för att matcha Mohombis enorma skara följare i sociala medier den här gången, men Arja Saijonmaa lovar att hon ska återkomma till Melodifestivalen igen.

– Då ska jag ha med mig ett jättefölje på sociala medier som stöttar mig.

Din sång är en kampsång för miljön. Har du fått någon respons på ditt budskap?

– Massor! Och vi fick ju över en halv miljon röster, så vi får se vad framtiden har att ge.

– Nu börjar en ny karriär för Arja, med både remixer och nya låtar. Ni kommer att få se mycket, mycket mer av henne, det här var starten, säger Göran Sparrdal.