Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Amadeus Sögaard avslöjar i dokumentären 'Amadeus – mer än en son' att han satsar på artistyrket. Pressbild.
Amadeus Sögaard avslöjar i dokumentären "Amadeus – mer än en son" att han satsar på artistyrket. Pressbild. Bild: Johnny Wohlin

Carola i tårar när sonen avslöjar hemligheten

Carola Häggkvists och Runar Sögaards son Amadeus Sögaard har medvetet hållit sig utanför rampljuset.
Men nu dyker den 22-åriga fotbollsspelaren upp i en ny dokumentär – och går i sin mammas fotspår.

I dokumentären "Amadeus – mer än en son", som har premiär på Viaplay under torsdagen, avslöjar Amadeus Sögaard att han ska satsa på artistyrket. I samband med dokumentären släpps den pop- och r'n'b-influerade låten "Exhibition".

TT: Hur kommer det sig att det blev en dokumentär?

– Jag bestämde mig någonstans för att satsa på musikspåret och diskuterade det med min agent, som just hade plöjt igenom några dokumentärer. Han sade "ska vi inte dokumentera resan?". Min första reaktion var bara "nej", för att musikspåret i sig kändes så stort. Men sedan blev rätt folk involverade, säger Amadeus Sögaard.

TT: Hur reagerade din familj när du berättade om artistsatsningen?

– Mamma blev självklart jättestolt, hennes första reaktion var tårar, det var häftigt faktiskt. Det har varit en resa och när jag avslöjade projektet var det bara glada miner.

Amadeus Sögaard har tidigare valt att hålla sig utanför rampljuset, men är trots det van vid att alltid befinna sig nära kändisskapet.

– Jag har valt att fokusera på fotbollen. Man har sett vissa baksidor av offentligheten och jag vill jobba i lugn och ro med mina egna grejer.

TT: Varför valde du att göra det här nu?

– Musiken har alltid funnits där, men jag har inte känt att jag har varit redo. I början gick tankarna kring att jag ska släppa musik under ett alias. Men sedan bestämde jag mig för att jag inte kan gömma mig för den jag är.

TT: Känner du någon press på att släppa musik, eftersom du är son till en av Sveriges mest kända artister?

– Det är klart att det blir en press, men jag känner det inte så. Kanske kommer jag att bli bedömd annorlunda, det kanske finns högre förväntningar på mig för att min mamma är artist, men det har jag inga problem med. Jag är van vid höga förväntningar från fotbollen.

Sofia Sundström/TT

Amadeus Sögaard är född 1998 och är son till artisten Carola Häggkvist och predikanten Runar Sögaard. Han spelar fotboll för IF Brommapojkarna.

Nu är Amadeus Sögaard aktuell med dokumentären "Amadeus – mer än en son" som visas på Viaplay. Han har även släppt singeln "Exhibition".