Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under natten till fredagen var dansbandet Date med om en omfattande bilolycka när deras turnébuss rammades av två långtradare. Bilden är tagen på sjukhuset. Bild: Privat
Under natten till fredagen var dansbandet Date med om en omfattande bilolycka när deras turnébuss rammades av två långtradare. Bilden är tagen på sjukhuset. Bild: Privat

Dansbandet Date efter otäcka krocken: "Mår bra trots omständigheterna"

När dansbandet Date låg och sov i turnébussen på väg till en spelning i Stockholm rammades bussen av en långtradare. Rutor krossades och bussen blev totalförstörd.
– Vi mår under omständigheterna bra, säger basisten och sångaren Jan Lindberg från Munkedal.

Det var alltså under natten till fredagen som den otäcka olyckan inträffade på väg E18 utanför Hallstahammar. Efter att en minibuss hade kört av vägen runt 04-tiden bildades en kö som ledde till en omfattande kökrock. Turnébussen som dansbandet Date befann sig i rammades av två långtradare.

– Långtradaren körde på oss med full fart bakifrån, så vi blev fastklämda mellan två långtradare. Man minns ju inte så mycket men det blev så klart en riktig chock, bussen är totalt skrot, säger Jan Lindberg, som bor i Munkedal.

"Ett gott tecken att alla skrek"

Bandet var på väg till en spelning som skulle äga rum på färjan Viking Rosella i helgen när olyckan inträffade. Bussens rutor krossades och samtliga i bandet och chauffören, som var de som befann sig i turnébussen, fördes direkt till sjukhus av Räddningstjänsten. Chauffören var den som drabbades hårdast och fick klippas ut från hytten för att komma loss.

När Bohusläningen når Jan Lindberg under fredagsförmiddagen befinner han sig fortfarande på sjukhuset. De resterande tre bandmedlemmarna Peter Hecktor från Brålanda, Niklas Fjärve och Simon Andersson från Mellerud har skrivits ut, men han och chauffören är fortfarande kvar för uppsikt.

Fick fraktur i nackkota

– Vi är givetvis glada och väldigt tacksamma att det trots omständigheterna gick så pass bra som det gjorde och att alla mår förhållandevis bra. Det var ett gott tecken att alla skrek efter att krocken inträffade, det hade varit värre om någon varit helt tyst, säger Jan Lindberg.

Han har precis fått veta att han har fått en fraktur i en nackkota, så han ska nu flyttas till ortopedavdelningen.

– Vi får se när vi är på banan igen, men det som i första hand är viktigt nu är att alla mår bra och det är vi otroligt tacksamma för, säger han.