Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/84

Diggiloo tillbaka på Sanden 2022

Två somrar utan publikfesten har det blivit, men 2022 är Diggiloo tillbaka i Vänersborg. Sanne Salomonsen kommer och snart får vi veta vilka andra artister som hakar på tåget nästa sommar.

Pandemin tvingade dem att ställa in helt 2020 och 2021 blev det en begränsad turné utifrån gällande restriktioner. Med dåvarande kulturministern Amanda Lind som så gott som ständigt närvarande följeslagare för att kontrollera varje spelplats.

Sanden i Vänersborg var en av åtta orter som försvann ur turnéplanen när det inte gick att, med kort varsel, få till publikinsläppen på ett tillräckligt coronasäkert sätt.

– Men 2022 får vi äntligen komma tillbaka! säger den jublande glade Diggiloo-producenten Patrik Krall.

Lucköppning

Den 29 juli blir det stor show med picknick i det gröna och allt vid Vänerns strand. Vilka artister som följer med på årets turné är än så länge inte officiellt och den här gången släpps namnen lite pö om pö.

– Vi tänker oss en lucköppning, där vi släpper nyheter varje dag. Ibland är det en artist, ibland något annat nytt, förklarar Patrik Krall.

Första artisten är nu avslöjad, så nu vet vi att det blir dansk rockdynamit i form av Sanne Salomonsen på Sanden. Artist nummer två finns bakom lucka nummer 3. Patrik Krall vill inte ge några ledtrådar, men säger att han är supernöjd med artistuppbådet.

– Det är en skön blandning av artister som varit med tidigare och nykomlingar. Vi har en skön mix av olika typer av röster och en stor spridning i ålder, där den yngsta är 16 och den äldsta 65.

Komikerdebutant

Totalt blir det runt tio artister och en av dem är, enligt traditionen, en komiker.

– Just den värvningen är jag supernöjd med! Det är kanske den jag är nöjdast med av alla, fortsätter Patrik Krall, som kan säga så mycket som att komikern är ny i Diggiloo-sammanhang.

Den 3 juli är det premiär (i Malmö) för nästa års turné, som kan bli den längsta i Diggiloos historia.

– Efterfrågan och behovet är större i år än tidigare, så vi försöker göra mer. Vi har varit på 126 platser genom åren och har alltid som utmaning att hitta nya, så vi får se vart det leder, säger Patrik Krall.

Familjegrej

De som köpte biljetter till turnén redan 2020 kan använda dem 2022 och i Vänersborg var det runt 1 5000 personer som valde att behålla sina. På lördag, 4/12, släpps resten av biljetterna till konserten på Sanden liksom till turnén i övrigt.

– Det känns superbra och superkul! säger Patrik Krall.

– Jag är särskilt glad att vi är tillbaka med picknickplatserna, som ger större möjligheter för familjer att ta med sina barn utan att det blir alltför dyrt. För det här är en familjegrej där alla åldrar blandas!