Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Doobidoo stoppat – Kronér troligen drabbad av corona

Inspelningen av Doobidoo har stoppats efter att Lasse Kronér drabbats av coronaviruset.
– Allt tyder i alla fall på det, säger Lasse Kronér.

Vid den här tiden på året brukar Lasse Kronér ha fullt upp med att spela in höstens omgång av SVT:s långkörare Doobidoo. Men inte den här våren. Efter tre inspelade program med publik satte SVT:s nyinförda restriktioner stopp för alla publika inspelningar.

Då körde Lasse Kronér vidare och spelade in ett fjärde program utan publik, vilket funkade helt okej, men till slut gick inte ens det. Inte när Kronér dessutom drabbades av hög feber, hosta och andfåddhet – tre tydliga symptom på att man fått det nya coronaviruset.

LÄS MER: Lasse Kronér söker deltagare till SVT:s nya familjeunderhållning

– Det var bara att packa ihop. Allt tyder på att jag drabbats av coronaviruset men då jag inte varit dödssjuk så har jag inte blivit testad, berättar Lasse Kronér när vi når honom nerbäddad i hemmet.

– Jag har legat här och varit dålig i nio dagar ... det börjar bli rätt tråkigt nu.

Hur mår du?

– Snörvlig och hostig men annars rätt okej. Den höga febern har gått ned och min brorsa har handlat mat och ställt i hissen åt mig.

Har du åkt skidor i Italien?

– Nej, inget sådant. Men jag träffar ju sinnessjukt mycket folk hela tiden, på inspelningarna och överallt. Det ska kramas och tas selfies, det går ju knappt att undvika att bli smittad då.

Vad har varit värst?

– Lungorna. Att jag blir så himla andfådd hela tiden, det räcker med att gå tre meter, och att det är så fruktansvärt tråkigt att ligga hemma.

Hur fördriver du tiden, gamla Doobidoo-avsnitt på SVT Play?

– (skratt) Nej, inte direkt. Jag smyger runt med handskar härinne för att inte sprida smittan och har slötittat på några tv-serier och försökt lyssna på ljudböcker, men det gick inget vidare. Jag blev för trött.

Ej sanerat studion

Enligt Christina Hill, SVT:s programchef för underhållning och fakta i Göteborg, är det ännu lite oklart hur Doobidoo nu kommer att landa.

– Antingen blir det bara fyra avsnitt i höst eller så försöker vi att spela in några till. Det återstår att se.

Har ni tvingats sanera studion efter Lasse Kronér?

– Nej, Lasse har inte varit i studion på tio dagar så någon sanering behövs inte.

Lasse Kronérs förhoppning är att kunna vara tillbaka i produktion och spela in Doobidoo redan på tisdag, men det finns fler faktorer att ta hänsyn till.

– Dels har SVT fattat beslut om att vi inte ska ha någon publik vid våra inspelningar, dels finns ett allmänt påbud om att inte resa inom landet och då blir det svårt att få artister till tv-huset i Göteborg. Vi måste helt enkelt avvakta och se hur detta utvecklar sig, säger Christina Hill.

Ingen inspelning redan på tisdag alltså?

– Nej, just nu avvaktar vi med fortsatta inspelningar.

Även framtiden för de samhällsprogram som Christina Hills kollega Sofia Dahlström basar över ("Sverige möts", "Uppdrag Granskning", "Min sanning", m.fl) är i dagsläget lite oklar.

– Vi kan inte åka ut och hålla stora debatter bland folk utan får titta på andra lösningar.

Vad kan det innebära?

– Vi kommer att köra en "Sverige möts direkt" den 1 april i form av en hearing i SVT:s foajé här på Lindholmen. Men det blir med betydligt mindre folk, bara Belinda Olsson och lokala experter. Vi följer utvecklingen dag för dag och får laga efter läge helt enkelt, säger Sofia Dahlström.