Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

William Segerdahl från Vänersborg har gått vidare från kvalfinalen i Idol. Bild: TTELA

"Du är från 50-talet och har smugit in i 2018"

William Segerdahl går vidare från kvalfinalen i Idol. Fredagens framträdande för Vänersborgaren blev denna gång en sång på svenska.

Låten som 16-åringen valde att framföra var Oskar Linnros - "Från balkongen" och juryn hade mycket att säga om framträdandet. Ett låtval som skulle visa sig passa väldigt bra för den unge sångaren.

– Du är från 50-talet och har smugit in i 2018, sa Alexander Kronlund exalterat.

Anders Bagge följde upp snabbt upp med.

–Du är en succésnubbe! Jag blir inte klok på att du som sextonåring är lika avslappnad som Ernst Kirchsteiger. Jag tror inte du kommer ha svårt med tjejer i framtiden, sa Anders Bagge med ett stort leende på läpparna.

Efter framförandet medgav William Segerdahl att han faktiskt hade problem med halsen och tryckt i sig fyra halstabletter.

– Jag kommer nog ha lite ont i magen, sa Vänersborgaren med glimten i ögat.

Under fredagsfinalen valde juryn att dela ut ett femte "Wild card" till Sebastian Wallden, från Göteborg något som aldrig hänt i programmets historia med motiveringen att han var så snudd på färdig artist som det går att bli. Beslutet från juryn gjorde även att det istället för 12 deltagare blir ytterligare en person som kommer att få vara med under det fortsatta programmet.

Nu när de 13 deltagarna är uttagna kan vi konstatera att vi kommer att få se mer av den charmige 16-årige Vänersborgaren i TV-rutan.

Med William Segerdahl följer ytterligare representation från Fyrbodal i form av Bragi Bergsson, till vardags fotbollsspelare i Oddevold.