Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Dubbel rockexplosion från Tvåstad på N3

Vänersborg och Trollhättan på samma scen. Melodisk hårdrock möter punk. Det kan väl inte bli annat än bra? Fråga Rite of Passage och Half Pipes - de vet.

Platsen är N3 Stagebox i Trollhättan och på fredag är det dags för nio unga killar att låta sin musik tala.

Först ut på scen är Rite of Passage från Vänersborg, som består av fyra killar i 15-16-årsåldern.

2020 började Henry Rex (gitarr och sång), Casper Åkesson (bas) och Ivar Åkerman (trummor) i samma klass på högstadiet.

– Alla tre var sedan tidigare musikintresserade och när vi hittade varandra - ett gäng kamrater att spela med - tog det intresset en väldig fart och utvecklades till något enormt, berättar de.

Sista pusselbiten

Till en början spelade de mest covers och särskilt gamla rockklassiker, men de var öppna för det mesta.

– Det dröjde dock inte länge innan vi började skriva vår egen musik. Att låta kreativiteten flöda genom musiken har alltid varit en drivkraft för oss och varje låt berättar en historia. Detta gör att musiken får mer betydelse, både för oss i bandet och för lyssnaren, fortsätter killarna.

– Med tiden har vi utvecklat ett sound som vi är mycket nöjda med. Symfonirocken från 70-80-talet blandat med det melodiska från hårdrocken på 80-talet bildar ett ljud som direkt kan kopplas till Rite of Passage.

Den som kan sin matematik inser att det fattas en kille i bandet och han tog själv kontakt för att han gillade deras sound.

– Efter en spelning i Göteborg kom Love Holmström fram till oss och berättade att han tyckte mycket om vårt sound och gärna skulle provspela med bandet. Det var då sista pusselbiten föll på plats. Rite of Passage var komplett.

Love är bandets andra gitarrist och tillsammans har kvartetten skapat ny musik och repat intensivt för att nu äntligen få visa världen vad de går för.

Punk från Trollhättan

Rite of Passager får sällskap på N3-scenen av Half Pipes, ett fem man starkt punk-/rockband från Trollhättan. Half Pipes består av Oskar Strandberg, trummor, Albin Låås, leadgitarr, Walter Frendberg, bas, Liam Lillieblad, sång och kompgitarr, och Oliver Gimsenius, kompgitarr.

Drogfritt och fri entré är det som gäller vid arrangemanget på fredag.