Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Exklusiv minifestival på ttela.se

Fixar ni festen så fixar vi lite musik. För visst behövs det något festligt när det nu inte blev något Fallens dagar? Så nästa helg får du möta artister som William Segerdahl, Paul Paljett, David Urwitz och Peter LeMarc när vi drar igång TTELA Sommarfestival på ttela.se.

2020 är ett år ingen av oss kommer att glömma. Det är året där så gott som allt har ställts in sedan mitten av mars och fortfarande vet ingen hur länge den här situationen kommer att vara.

Sommarfestivalerna i TTELA-land har också ställts in. Det blir liksom inte mycket till festival när man inte får ha större folksamlingar på ett ställe än 50 personer.

Några har valt att bli digitala och köra delar av det planerade programmet.

Trollhättans stad har till exempel valt att arrangera en avslutningskonsert à la Fallens dagar och livestreama den. Detta äger rum söndag den 19 juli klockan 18 när N3 Symfoniorkester gästas av Timo Räisänen och du ser konserten gratis på ttela.se genom ett samarbete med Trollhättans stad.

”Självklart!”

Men vi kände att det behövdes mer den helgen. Vi kände helt enkelt att det behövdes något i stället för Fallens dagar och ställde frågan till ett antal artister med koppling till vårt område om de ville hjälpa oss.

Vi bad dem skicka hemmavideor där de fick sjunga eller framföra vad de ville.

Några avböjde, några hade inte möjlighet och några svarade aldrig överhuvudtaget, men de allra flesta svarade ett rungande JA! Många av dem la dessutom till ”självklart”.

Därför kan vi med stolthet presentera ett mycket starkt startfält på TTELA Sommarfestival nästa helg. Det blir en konsert på fredag den 17 juli och en annan lördag den 18. Du som är prenumerant ser dem gratis på ttela.se, och båda konserterna finns att se på ttela.se från klockan 18.

– Vi vill ge våra prenumeranter något som är exklusivt och det är verkligen vår sommarfestival, förklarar TTELA:s nyhetschef Johannes Nilsson.

Stjärnmöten

De artister som medverkar är bland andra Vänersborgs popkille nummer ett, William Segerdahl, den hyllade Trollhättesonen David Urwitz och Mellerudsstjärnan Carolina Wallin Pérez.

Du får även se och höra 70-talets store popidol Paul ”Paljett” Sahlin, Galenskaparbröderna Claes och Anders Eriksson och Trollhättebandet Kung Kaktus, som är något av en institution när det gäller Fallens dagar och tolkningar av Cornelis Vreeswijk.

Du träffar också violinisten Ida Wadenbrandt, som redan som tonåring har fått äran att debutera med den ryska nationalorkestern, Russian Philhamonic Orchestra, i Moskva.

Unikt samarbete

Sist men inte minst får du uppleva ett unikt samarbete mellan två namn som är starkt förknippade med Trollhättan. Det är den mångsidige Johan Frendberg som har hittat en ny musikalisk lekkamrat i stadens store popson, mannen som sedan några år har dragit sig tillbaka från scener och skivsläpp och som numera kallar sig pensionerad popstjärna.

Vi pratar så klart om Peter LeMarc.

Och bara så du vet: skulle du inte ha möjlighet att se konserterna under nästa helg eller om du vill se om dem, så kommer de givetvis att finnas kvar på ttela.se.

Så välkommen till en annorlunda Fallens dagar-helg detta annorlunda år. Och varmt välkommen till TTELA Sommarfestival!