Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ruben Östlund med flickvännen Sina Görtz på The Square viewing party.

"Det ger uppmärksamhet till svensk film"

"The Square" föll på målsnöret vid Oscars-galan. I stället knep den chilenska filmen "En fantastisk kvinna" priset för bästa icke-engelskspråkiga film.– Det var väldigt spännande, och man hade väl en förhoppning om att den skulle vinna, men det är ändå otrolig prestation att komma så här långt, säger Ulrika Grönérus, kommunikatör på Film i Väst.

Film i Väst hade en stor delegation på plats i Los Angeles, men alla kunde inte närvara på själva huvudgalan.

– Varje film har fyra platser på själva galan, så vi fick följa det från en annan grannbyggnad mittemot, där vi hade ordnat ett eget event tillsammans med Filminstitutet och ambassaden med drygt 200 gäster. Vi följde galan på en stor bildskärm tillsammans, det var festligt.

Det var mycket snack kring filmen "The Square" inför galan, så man trodde på viss vinstchans.

– Jo, så är det, det har ju byggts upp efter hand också. Men man fick också ganska snart en känsla av att det pratades mycket också om den chilenska filmen. Det var den och "The Square" som snacket gick kring. Så lite besviken är man kanske, men den har ju vunnit så mycket annat bland annat Guldpalmen och är nu såld till hela världen, säger Ulrika Grönérus och fortsätter:

– Det här ger ju uppmärksamhet till svensk film, det ger en riktig skjuts, även till regionen och Film i Väst. Det kan säkert bidra till mer film i regionen.