Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Fem frågor till Henric Andersson

Ljudteknikern Henric Andersson från Trollhättan har tillsammans med Peter Adolfsson nominerats för bästa ljud på Guldbaggegalan. Nomineringen gäller dokumentären om boxaren Frida Wallberg. I samma klass är också ljudet i filmerna Ester Blenda och Yarden nominerade.

Hur kändes det att få nomineringen?

– Det känns såklart jätteroligt. Men man måste komma ihåg att det är ett teamarbete bakom nomineringen. Det är ju inte bara den som nominerats som ligger bakom framgången, säger en glad Henric Andersson.

Var det väntat?

– Inte på den här filmen, men vi är väldigt nöjda med jobbet.

Är det första gången du blir nominerad?

– Personligen är det min första nominering. Jag har jobbat med andra filmer som nominerats och varit på Guldbaggegalan tidigare.

Hur var det att jobba med filmen the golden girl?

– Processen var oerhört spännande. Susanna Edwards har jobbat med Frida Wallberg från början och de är oerhört tajta. I processen jobbade jag med gammalt ljud men gjorde också eftersynkar med Frida. Hon är en fantastisk person att jobba med och vi i teamet var väldigt tajt sammansvetsade.

Vad blir ditt nästa projekt?

– Först ska jag göra en sista dag på Björn Borg-filmen. Efter det ska jag jobba nere i Ulricehamn med Helena Bergströms film. Det blir en stor kontrast mot att jobba med en dokumentärfilm. Då tar du upp allt ljud på plats, det finns regi på plats och ett helt filmteam.