Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Imagine Sweden inleds med dokumentären Silvana- väck mej när ni vaknat, om rapartisten Silvana Imam. Bild: Anders Wiklund / TT Bild: Anders Wiklund/TT
Imagine Sweden inleds med dokumentären Silvana- väck mej när ni vaknat, om rapartisten Silvana Imam. Bild: Anders Wiklund / TT Bild: Anders Wiklund/TT

Filmen om Silvana Imam inleder Imagine-festivalen

I kväll, onsdag, inleds festivalen på Biostaden med filmen om rapparen Silvana Imam. På fredag deltar hon i ett basketevent.

Filmen Silvana - Väck mig när ni vaknat är en resa genom rapparen Silvana Imams första år som artist. Hon slog igenom under en antirasistdemonstration 2013 och har beskrivits som en orädd ledare för en hel generation, som med sylvass tunga fångar vår samtid.

De tre regissörerna har följt Silvana sedan våren 2014 fram till i dag. Filmen är en historia om att brottas med rollen som förebild och samtidigt med sina egna och samhällets förväntningar.

Efter filmen arrangeras ett samtal med två av filmens regissörer Christina Tsiobanelis och Olivia Kastebring.

Silvanas Shootout är en skott-tävling i basket som riktar sig till unga deltagare och besökare av musikfestivalen. Syftet med tävlingen är att visa vikten av att kultur och idrott kan och bör leva i symbios genom livet utan att det ena utesluter det andra.

Max 30 personer kan delta och det är först till kvarn som gäller. De samlas klockan 17.25 på fredag den 11 maj vid basketplanen utanför Margretegärdeskolan.

Tävlingen börjar med att Silvana Imam introducerar reglerna och visar hur det går till genom att själv skjuta från fem olika punkter. Därefter är det nästa utmanares tur.

När DJ spelar en låt har den tävlande en minut på sig att sätta så många skott som möjligt i korgen.

Filmen om Silvana Imam inleder festivalen i kväll, den 9 maj på Biostaden. Hon spelar under festivalen deltar även i ett basketevent.