Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Succétrio. Filip Hammar, Mikael Persbrandt och Fredrik Wikingsson har en film ihop. "Tårtgeneralen" har gjort succé och på lördag eftermiddag gästar Filip & Fredrik Uddevalla för att möta biobesökarna i samband med att filmen visas. Bild: Love Larson

Gå på bio med Filip & Fredrik

Filip & Fredrik är på turné med sin succéfilm "Tårtgeneralen". På lördag eftermiddag kan du se filmen ihop med dem på Saga bio i Vänersborg.
– Vi ser fram emot detta som satan, säger Filip Hammar.

Regissörerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som även agerar i filmen där Mikael Persbrandt spelar huvudrollen, ville ut och möta biobesökarna öga mot öga. De började i liten skala i samband med premiären i mars, när de bland annat gästade Göteborg, men nu får biobesökarna på betydligt fler orter chans att träffa duon.

Med start torsdag 12 april är målet att under fyra dagar avverka hela 24 orter från norr till söder - på fyra dagar! De startar i Luleå på torsdag förmiddag och avslutar i Trelleborg på söndag kväll. På lördag klockan 14 finns de på plats på Saga bio i Vänersborg, hemtama marker för Fredrik som har sina rötter här i bygden. Filmen har dessutom ännu en koppling hit med tanke på att Film i Väst är en av samproducenterna.

– Vi älskar att kuska runt i landet och träffa folk, och med tanke på att vår film handlar om den svenska landsbygden så känns den här turnén som en lustfylld självklarhet. Att inte fler regissörer gör sånt här är makabert tycker jag, säger Filip och berättar sedan hur upplägget på varje ställe ser ut.

– Det blir härliga stunder detta – vi snackar lite om filmen, Fredrik håller i ett lustigt quiz där man kan vinna fina priser och sen visar vi en film vi är riktigt jävla stolta över. Vi ser fram emot detta som satan, säger Filip Hammar.