Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett av Adam Algotssons senaste offentliga uppdrag är ett 40 meter långt plank vid Korsvägen i Göteborg.
Ett av Adam Algotssons senaste offentliga uppdrag är ett 40 meter långt plank vid Korsvägen i Göteborg.

Graffitistjärna ställer ut på galleri

Han heter Adam Algotsson, men i graffitivärlden är han känd som appear37. Nu ställer han ut hos Galleri Gustafsson i Trollhättan och på fredag blir det livemåleri.

Adam Algotsson inleder konståret hos det centralt belägna galleriet. Den 26-årige boråsaren har målat sedan han var liten, men sitt första jobb fick han som 14-åring efter att ha gripits av polisen efter att han hade målat olagligt på en vägg i hemstaden.

Strax efteråt fick han ett uppdrag att måla ett tonårsrum. När tonåringens pappa kom för att betala Adam visade det sig att han var den polis som Adam blivit gripen av tidigare. Den händelsen fick Adam att låta måleriet ta en laglig inriktning, så idag målar han på heltid och har egen ateljé och galleri i Borås.

De senaste åren har han fått en mängd stora uppdrag på väggmålningar både i Sverige och utomlands. Ett av de senaste är ett 40 meter långt plank vid Korsvägen i Göteborg.

Hans måleri är oerhört färgstarkt och han blandar abstrakta verk med figurativa målningar.

På fredag kväll, i samband med vernissagen i Trollhättan, kommer han att måla live, så att besökarna kan få möjlighet att se hur han arbetar. Detta verk kommer sedan att lottas ut bland alla besökare under fredag och lördag.

Utställningen pågår 31/1-12/2.