Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Silvana Imam, Slowgold, Maxida Märak och Pale Honey är några av gästartisterna som uppträder på festivalen Imagine Sweden. Bild: TT

Här är festivalprogrammet för Imagine Sweden

Imagine Sweden Riksfestival avslutas med en galafinal på Gustafsberg, där vinnarna i musiktävlingen koras. Dessutom spelar bland andra Stina Velocette, Fridlyst och The Tape.

Det är totalt 17 akter från 16 län som ska tävla i Imagine Sweden riksfinal. Under galakvällen blir det prisutdelning och uppträdanden av bland andra Stina Velocette, The Tape och Fridlyst.

Stina Velocette släppte sina två första låtar som soloartist 2016. Året efter kom hennes solodebut-EP Motljus, som fick mycket bra respons av både recensenter och publik.

Hon har även släppt singeln Ska det va så här, som fick ett enormt genomslag. Stina blev inspirerad av alla berättelser som kvinnor delat med sig av i och med #metoo och skrev låten som en hyllning och kampsång till sina systrar. Just nu är hon aktuell med nya singeln ”Tyckte jag såg dig” – en duett med den maskerade rapparen Roffe Ruff.

The Tape är en Göteborgsbaserad trio som spelar drömsk pop med samhällskritiska texter. År 2015 släppte de EP:n Winter Cave som fick fyra stjärnor i musikmagasinet GAFFA.

Fridlyst är en Västeråstrio som tidigare hette Eboniks och vann första pris på Imagine Sweden 2017. I februari släppte de sin första singel, Sunny.