Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Hitfyrverkeri av Clapton och Purple i Trollhättan

Två av rockens tungviktare sätter sin musikaliska prägel på torsdagskvällen i Trollhättans Folkets hus. De gör det via Archie och ett tributeband med idel namnkunnigt folk.

Traktens legendarer Archie har, precis som alla band, längtat ut till scenerna och nu är det äntligen dags igen. Konserten var ursprungligen tänkt som vårens säsongsfinal i Kulturbaren, men sköts upp till hösten.

Archie har, som de beskriver det själva, plockat russinen ur kakan och bjuder publiken på det bästa ur sitt bejublade Clapton-program "Clapton is God".

De gör nu sin första spelning med sin nye keyboardist Martin Klem och har dagen till ära dessutom ännu en keyboardspelare med sig i form av John Lönnmyr. Archie består i övrigt av Jörgen Lindberg, sång, Thomas Rundström, gitarr och sång, Kaj Karlson, gitarr, Anders Lundholm, bas och sång, samt Johan Carlsson, trummor och sång.

I kvällens andra avdelning handlar det om hårdrocksgiganterna Deep Purple. Under rubriken "In Spirit of Deep Purple" förverkligar några av områdets musikerprofiler en gammal tanke och dröm att göra en konsert med det legendariska bandets musik.

På scenen står Jonas Torrestad, sång, Ulf Högberg, gitarr, Anders Lundholm, bas, och Johan Axelsson, keyboards.

Bakom trummorna sitter denna afton en speciell gäst. Han heter Pontus Engborg och har en meritlista som skulle göra de flesta gröna av avund.

Göteborgaren, som flyttade till USA som 20-åring, har spelat med namn som Joe Lynn Turner, Bill Champlin, Bobby Kimball och Robin Beck.

Sist, men inte minst, är han sedan flera år tillbaka fast medlem i Glenn Hughes band, den tidigare Purple-basisten och sångaren (medlem 1973-76), som även under en kort period på 80-talet var sångare i Black Sabbath.

Vad publiken i Folkets hus får höra på torsdag återstår att se, men vi vågar nog gissa på att "Smoke on the water" finns med.