Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
David Lindgren och Jessica Andersson med flera sjunger under Diggiloo i Vänersborg sommaren 2019. Bild: Christian Flodin

Inget Diggiloo i Vänersborg i sommar

På fredagen kom det väntade men tråkiga beskedet att Diggiloo-turnén ställs in 2020. Det innebär att det inte blir någon show på Sanden den 31 juli.

Det är naturligtvis på grund av coronapandemin som arrangörerna fått ta beslutet om att skjuta upp turnén och istället återkomma 2021.

Så här skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut under fredagen:

"Det blir inget Diggiloo 2020. Detta med anledning av Coronavirusets framfart världen över och regeringens beslut som togs den 29 mars om att förbjuda allmänna sammankomster över 50 personer.

Det är med otroligt tunga hjärtan vi skriver detta. Att det gått så långt att vi behöver ta det här beslutet. Men hälsan och säkerheten, för både personal och publik, är vår högsta prioritet och även om vi gjort allt i vår makt för att lösa detta är det bara att inse, denna sommar kommer det inte vara möjligt att genomföra Diggiloo på ett säkert sätt."

Senast den 1 juni ska man återkomma med all information inför 2021. Köpt biljett kommer vara giltig nästa sommar – på samma ort, samma arena, samma sittplats och förhoppningsvis med samma artister.