Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Premiärband. This is: Robyn! är först ut när Jazz på Terrazz drar igång för säsongen.

Jazz på Terrazz tillbaka för 9:e året

Tolkningar av popdrottningen Robyns musik inleder i kväll årets upplaga av sommarfavoriten Jazz på Terrazz i Vänersborg.

Tioårsjubileet för konsertserien närmar sig med stormsteg och på de nio år som gått har initiativet från Vänersborgs Musikförening blivit ett etablerat inslag i sommarens kulturutbud. Jazz på Terrazz ingår sedan några år även som ett mycket uppskattat inslag i det som kallas Sommarscen Vänersborg.

"Målsättningen med konsertserien är att presentera lättlyssnad men spännande sommarjazz av hög kvalitet och ibland även musik i jazzens utkanter i en somrig och avslappnad miljö", skriver Vänersborgs Musikförening i ett pressmeddelande.

I år har arrangemanget bytt veckodag från torsdag till onsdag, detta för att undvika att krocka med de två andra populära evenemangen Allsång i Plantaget och Musik i Sommarkyrkan.

Nioåringen håller, som vanligt, till på terrassen utanför Quality Hotel – med ett undantag och det gäller självaste premiärkvällen. I kväll är scenen i stället Blå Scenen i Folkets hus och då står This is: Robyn" för musiken.

Bandet, som tidigare gjort ett bejublat framträdande hos musikföreningen som förband till norska stjärnsaxofonisten Hanna Paulsberg, tolkar musik av den svenska popdrottningen Robyn och har sitt ursprung på Fridhems Folkhögskola i Svalöv.

Där har gruppens trummis, Vänersborgssonen August Glännestrand, förädlat sitt trumspel det senaste året. Övriga medlemmar är Hedda Åberg, sång, Martin Jäderberg, träblås, Amund Storløkken Åse, vibrafon, André Lindblad, gitarr, och Gustaf Karlsson, kontrabas.

Resten av sommarens program ser ut så här: 20/6 Patrik Janson Kvintett, 27/6 Sweet Little Angel´s & Johanna Hjort och 4/7 Jardemark/Rantala/Ross – Tribute to Rune Gustafsson.